Fotball

Målløst i Klopps Liverpool-debut: - Ikke noe drømmeresultat

Det var enorme forventinger. Men Jürgen Klopps debut som Liverpool-manager endte uten mål.

ENGASJERT: Jürgen Klopp viste hele følelsesregisteret på sidelinja.
 • Erlend Nesje
  Journalist

TOTTENHAM-LIVERPOOL 0-0

 • Derfor er Liverpools ansettelse av Jürgen Klopp perfekt. Les Lars Tjærnås' analyse av den karismatiske tyskeren her:

Alle øyne var rettet mot Liverpools tyske manager da Premier League ble sparket i gang igjen etter landslagspausen. I hele den siste uken, etter at Klopp ble presentert som Brendan Rodgers erstatter, har aviser og TV-sendinger vært dominert av Klopp.

Om debuten svarte til de enorme forventningene?

Liverpool åpnet forrykende, men kampen sett under var Tottenham det beste laget og hadde fortjent seieren. Klopp trenger mer tid på å sette sitt preg på Liverpool-laget som lå som lå som nummer 10 på Premier League-tabellen før den niende serierunden.

— Det var ikke mitt drømmeresultat, men det var OK. Det var mange perioder med høy intensitet og det er jeg veldig fornøyd med. Det her var et bra første steg, jeg kan jobbe videre med dette, sa Klopp etter kampen.

— Det var høyt tempo på kampen og jeg er fornøyd med spillerne mine. Vi må huske på at vi er et veldig ungt lag og det er alltid vanskelig å møte Liverpool. Vi slipper likevel til få målsjanser, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino til Sky Sports.

Forrykende start

Det var Klopps første kamp i England og ett av spørsmålene var om han i løpet av noen få treningsøkter hadde klart å forme sitt Liverpool-lag mot Tottenham, som vant tre kamper i september.

Og det vi fikk servert i noen heseblesende åpningsminutter på White Hart Lane var ingen stor overraskelse. Det var høyt press. Gjenvinninger. Raske omstillinger. Det var Gegenpress, det var Klopp-fotball.

For gjestene fra Merseyside åpnet i et forrykende tempo, de kastet seg ut av startblokkene, Tottenham-spillerne fikk aldri fred med ballen.

Liverpool kunne og burde tatt en tidlig ledelse. Etter 10 minutter headet Divock Origi i tverrliggeren og ned etter et hjørnespark. Tottenham fikk etterhvert klarert, men det var en gedigen sjanse til Liverpool.

To store Kane-sjanser

Klopps fotball krever mye løpsstyrke. Og Liverpool-spillerne klarte ikke å holde det enorme tempoet lenge. Det "døde ut", Liverpool holdt i 20 minutter, så var det Tottenham som tok over.

Hjemmelaget hadde mer enn nok sjanser til å gå til pause med ledelse. Blant annet hadde Harry Kane to store sjanser.

Men lagene gikk til garderoben for litt hvile etter perioder med heseblesende fotball og fordel Tottenham i antall målsjanser.

 • "Det ser jo ut som jeg henger på restuaranter og barer hver dag". Klopp måtte gi seg selv selfie-nekt! Les hvorfor her:

Lavere tempo

Tempoet var også høyt i den andre omgangen. Men kvaliteten var ikke den samme. Det var for mye slurv, for mange feilpasninger og få sjanser.

Nærmest var Tottenham på en sjanse fem minutter før slutt. Og den sjansen var stor.

Christian Eriksen tok med seg ballen og avanserte, ga den videre til Harry Kane, som klinte til fra 16 meter. Men Simon Mignolet i Liverpools mål reddet.

I sluttminuttene hadde Liverpools Emre Can et farlig skudd som gikk rett utenfor mål.

Les også

 1. Ellevilt hysteri rundt Klopp: - Jeg liker ikke å fotfølges

 2. «Jeg satt som bergtatt av Klopp. Det var utrolig fascinerende»

 3. Klopp måtte svare på Mourinho-spørsmål: - Jeg er «the normal one»

 4. Rodgers snakker ut: - Jeg er utrolig skuffet

 5. «Derfor er Jürgen Klopp perfekt for Liverpool akkurat nå»

Premier League

SVUTMP
1Chelsea54101211113
1Liverpool54101211113
3Manchester United5410134913
4Brighton & Hove Albion540174312
5Manchester City53111111010
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Tottenham Hotspur FC
 4. Liverpool FC