Fotball

Grønner er kvitt smertene i tåa – kan gå rett inn på laget

Jonas Grønner får trolig sin debut når AaFK møter Notodden søndag. Det ligger dermed an til at Kaj Ramsteijn kan bli vraket.

Klar: Jonas Grønner er endelig kvitt smertene i tåa som har gjort at debuten har latt vente på seg. Han kan gå rett inn på laget til søndagens kamp mot Notodden.
  • Kristian Stenerud

På gårsdagens formasjonstrening drillet Lars Bohinen mannskapet som trolig får sjansen mot Notodden. Der var Jonas Grønner med for første gang.

– Hvis trenerne ønsker at jeg skal starte i neste kamp, så er jeg klar for det, sier Grønner til Sunnmørsposten.

Den tidligere Brann-spilleren har hatt trøbbel med ei tå, men nå er han klar igjen.

Les også

Leke James debuterte med scoring: – En emosjonell dag for meg

– Klasseforskjell

Grønner var med i troppen til forrige kamp mot Sandnes Ulf, men var ubenyttet reserve.

– Jeg har nesten aldri vært med på en så stor klasseforskjell i en seriekamp. Jeg er veldig imponert over hvor sterkt laget vårt er, sier midtstopperen, som på eget initiativ sier følgende om forskjellen mellom AaFK og Brann:

– Jeg hadde trodd det skulle være større forskjell fra laget som leder eliteserien til laget som leder 1. divisjon. Det sier noe om hvordan det jobbes i AaFK. Det gjelder alt fra det medisinske til maten vi får servert. Jeg er mektig imponert og positivt overrasket over klubben, sier 24-åringen.

– Såpass?

– På enkelte områder er det bedre her enn jeg har vært vant til, sier han uten å utdype det noe mer.

Les også

Flere sentrale AaFK-spillere nede for telling på onsdagens trening

I mponert: Assistenttrener Andrea Loberto mener både Jonas Grønner og Ståle Steen Sæthre har kommet godt inn i spillergruppa. (Arkivfoto)

Inn som høyre midtstopper?

På torsdagens formasjonstrening ble han drillet som høyre midtstopper, og utgjorde en stoppertrio med Ståle Steen Sæthre og Oddbjørn Lie. Det betyr i tilfelle at Kaj Ramsteijn blir vraket etter å ha starta sist.

– Det var litt dumt for Jonas at han fikk problemer med tåa, men han har trent veldig bra denne uka. Både han og Ståle (Steen Sæthre) har kommet veldig fint inn i spillergruppa, sier assistenttrener Andrea Loberto.

Ettersom Holmbert Fridjonsson fortsatt trener alternativt, kan det ligge an til ei endring til på laget. Det ser ut til å kunne bli at Nenass kommer inn på midtbanen, som gjør at Aron Thrandarson skyves opp på topp sammen med Torbjørn Agdestein.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Aalesunds FK
  3. Jonas Grønner