Fotball

Kvarteret før slutt byttet LSK inn en back. Så ble bunnkampen snudd på hodet.

Mats Haakenstad (32) ble den store helten for Lillestrøm.

 • Nicholas Bergh
  Journalist
 • Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over.

LILLESTRØM-STABÆK 3–2

Franck Boli så ut til å fikse Stabæk-seier, men innbytter Mats Haakenstad snudde til 3-2 og sikret en viktig seier for nedrykkstruede LSK.

Viktige poeng i bunnstriden sto på spill på Åråsen søndag. Nedrykksspøkelset henger over både LSK og Stabæk med kun seks serierunder igjen å spille.

Etter 90 dramatiske minutter kunne Lillestrøm-spillerne juble høyest. Innbytter Mats Haaakenstad scoret to ganger på to minutter og sendte hjemmelaget til himmels.

LSK kom til søndagens oppgjør med en fersk seier mot Tromsø samt cupavansement mot Bryne tidligere denne uken. Kanarifuglene øynet en drømmeuke av de sjeldne, og fikk det som de ville. Men ikke uten dramatikk.

LSKs seier fører kanarifuglene opp på 25 poeng, to foran Stabæk og nedrykksplasserte Start.

Her jubler Mats Haakenstad med lagkameratene etter 2–2-scoringen.

Sjansesløseri

Hjemmelaget åpnet best på Åråsen og var svært nær å få uttelling tidlig. Høyreback Simen Rafn skapte to store sjanser det første kvarteret. Erik Brenden og dansken Daniel Pedersen avsluttet svakt.

Mot slutten av omgangen reiste Stabæk seg og kom til en kjempesjanse da tidligere LSK-spiller Ohi Omoijuanfo spilte fram Moussa Njie. Avslutningen avverget Lillestrøm-keeper Marko Maric med en meget god inngripen.

Foran annen omgang ville LSK-trener Jørgen Lennartsson ha mer presisjon, og svensken fikk raskt noe å juble for. Omgangen var bare fire minutter gammel da Thomas Lehne Olsen fikk sjansen alene med keeper på litt heldig vis og sendte hjemmelaget i føringen.

Scoringen var hedmarkingens tiende i Eliteserien denne sesongen.

Så slo Stabæk og Franck Boli tilbake. Først på straffespark etter at spissen selv ble felt av LSK-keeper Maric, og deretter lirket mannen med 12 ligamål inn 2-1 alene med Lillestrøm-keeperen.

Franck Boli så ut til å bli matchvinner for Stabæk.

Berg mot gamleklubben

Da så det bekmørkt ut på Åråsen, men LSK-trener Jørgen Lennartsson gjorde gode bytter i sluttminuttene. Inn kom Mats Haakenstad etter 75 minutter. Først stanget Haakenstad inn 2-2, og deretter satte han inn en retur til 3-2-seier for LSK.

Stabæk-trener Henning Berg fikk dermed et lite hyggelig gjensyn med sin tidligere hjemmebane. Romerikingen spilte én sesong i Lillestrøm i 1992, og vendte tilbake til kanarifuglene som trener i 2008. Etter tre sesonger fikk han sparken som følge av manglende resultater og intern uro.

LSK-trener Jörgen Lennartsson debuterte for øvrig som trener i norsk fotball med Stabæk mot Lillestrøm i 2011. Den kampen vant kanarifuglene med hele 7-0. På LSKs trenerbenk den gangen satt Henning Berg. Søndag gikk Lennartsson seirende ut.

Kanari-Fansen benyttet søndagens kamp til å sende en hilsen til kreftsyke Arne Erlandsen. "Denne kampen kjemper du ikke alene", lød den lett synlige og skriftlige hilsenen til klubbens mangeårige trener og spiller.

Stabæk måtte klare seg uten forsvarssjefen Vadim Demidov på Åråsen. Han pådro seg en skade på trening i forkant av det viktige oppgjøret.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Lillestrøm SK
 2. Stabæk Fotball
 3. Eliteserien