Fotball

Tapte for Norge. Etterpå måtte Slovenia-sjefen svare om egen fremtid.

Presset øker på Tomaž Kavčič.

Tomaž Kavčič var ikke spesielt fornøyd med kampen mot Norge. Etterpå ble han spurt om fremtiden sin som Slovenias landslagssjef. Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

  • Sindre Trygsland
  • Odd Inge Aas
    Journalist

Norge–Slovenia 1–0

ULLEVAAL STADION: Med en praktfull avslutning like før pause, sørget Ole Selnæs for norsk seier mot Slovenia. Det betyr at Norge fortsatt henger med i toppen i sin Nations League-gruppe. For gjestene ble det nok en nedtur.

Laget står med én seier på seks forsøk i 2018. De ligger desidert sist i gruppen, sliter med flere skadede spillere, og landets klart største fotballstjerne virker ikke interessert i å spille med flagget på brystet.

  • Les dommen fra Lars Tjærnås: Spesielt én spiller skiller seg ut

Vil ikke svare om fremtiden

Presser øker på landets landslagssjef Tomaž Kavčič. Allerede før kampen ble det spekulert på om han var ferdig med tap for Norge, og på pressekonferansen etterpå ble han spurt av slovenske journalister om sin egen fremtid.

Det spørsmålet valget han mer eller mindre å avvise.

– Jeg er ikke riktig person å spørre om det, sa en tydelig skuffet Slovenia-trener.

– Jeg gjør det jeg kan med dette laget, sa han, før sekvensen ble avsluttet.

Da hadde han allerede rukket å oppsummere 1–0-tapet på Ullevaal. Gjestene ble ikke avkledd av Norge, men det var et svært tafatt bortelag i den norske hovedstaden.

De slovenske spillerne depper etter Norges avgjørende scoring. Laget sliter i motvind, og har kun vunnet én gang så langt i 2018. Landet er nå rangert som nummer 61 på FIFA-rankingen. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Skylder på manglende erfaring

Den største sjansen de produserte, var et farlig innlegg i den andre omgangen. Det ble klarert på bakre stolpe av en norsk spiller.

– Det er vanskelig å svare på hvorfor vi skaper så lite. Kanskje det er på grunn av manglende erfaring. Vi har et ungt lag, og vi måtte gjøre tre bytter ganske tidlig i kampen. Vi tok en sjanse ved å gjøre det, og kanskje ville det godt bedre om vi hadde gjort noe annet. Det kunne gått begge veier, sier Kavčič.

Slovenia-treneren gratulerte Norge med seieren, og sa målet like før pause skyldtes mangel på konsentrasjon.

– Det var tøft å gå i garderoben etter det, sier han.

Han kunne videre opplyse at det så ut til å gå bra med Luka Krajnc, spilleren som ble sendt til sykehus etter et kraftig sammenstøt med Markus Henriksen.

Mangler sin største stjerne

Slovenia var på plass på Ullevaal stadion uten sin klarte største stjerne. Atlético Madrid-keeper Jan Oblak var ikke med i troppen til Norge-kampen. Det var han heller ikke i forrige landslagspause. Offisielt sliter stjernen med en skade, men i slovensk presse skrives det om en konflikt, noe treneren langt på vei bekreftet i et intervju nylig, ifølge slovenske RTV.

På Ullevaal ble han nok en gang spurt om Oblak. Det spørsmålet besvarte han slik:

– Det er en lang historie. Jeg har ikke tid til å snakke om det.