Fotball

Nakkim vrakes mot Sogndal: - Hvis jeg først skal sitte på benken, gjør jeg det heller i Eliteserien

Flere endringer på Vikings lag mot Sogndal.

Markus Nakkim (t.h.) er ute av Viking-laget. Mot Sogndal lørdag danner Tord Salte og Leo Østigård stopperpar.
  • Kjetil Flygind

JÅTTÅVÅGEN: Viking-trener Bjarne Berntsen stokker kortene.

Mot Sogndal blir det flere endringer på laget sammenlignet med den elleveren vi har vært vant med å se til nå i sesongen.

I forsvaret går Markus Nakkim ut. Etter å ha vært involvert i flere baklengsmål de to siste kampene, går G19-landslagskaptein Tord Salte inn og danner stopperpar sammen med sin landslagsmakker Leo Østigård.

Berntsen var nylig i Drammen for å se Salte og Østigård sammen i treningskampen G19-landslaget spilte mot Strømsgodset.

Laget mot Sogndal i morgen lørdag ser trolig slik ut (4-3-3):

Iven Austbø – Claes Kronberg, Tord Salte, Leo Østigård, Viljar Vevatne – Kristian Thorstvedt, Julian Ryerson, Fredrik Torsteinbø – Jordan Hallam, Tommy Høiland, Zlatko Tripic.

Les også

Viking vil forsterke – får ikke kjøpe

Pigg Hallam

Jordan Hallam er tilbake på laget etter en litt tung vår. Unggutten har snart vært i sesong i 12 måneder, og ble i mai sendt hjem til Sheffield for å hvile og koble av.

Med energien og overskuddet tilbake får engelskmannen en sjanse fra start igjen.

– Jordan har sett veldig pigg ut på trening, han har scoret mange mål, og nå får han en ny rolle hos oss mot Sogndal. Han har spilt der framme og ut mot høyre mye i Sheffield United, men ikke så mye hos oss, sier Bjarne Berntsen.

Om endringene i midtforsvaret sier han dette:

– Vi prøver å ta ut det laget vi mener har best sjanse til å slå motstanderen. Nå har vi sluppet inn litt for mange mål i de to siste kampene, det er hard konkurranse om plassene, og vi har tatt ut den forsvarsfireren vi mener er den beste til å holde nullen mot Sogndal.

Les også

STOR KÅRING: Hva er tidenes største idrettsprestasjon i Rogaland?

Ikke fornøyd med benken

Markus Nakkim sier til Aftenbladet at han ikke føler seg som noen syndebukk selv om han må ta plass på banken i Sogndal.

Men liker det selvsagt ikke:

– Hvis jeg først skal sitte på benken, gjør jeg det heller i Eliteserien. Men det er helt åpenbart at jeg ikke er her for å sitte der. Ingen vil sitte der, sier Nakkim.

– Når vi slipper inn mål og du er midtstopper, er det alltid ting som kunne blitt gjort bedre. Men vi ligger på opprykksplass, laget har gjort det bra, jeg føler jeg har hatt en god sesong til nå, så ting er jo egentlig i rute, sier Oslo-gutten.

Les mer om

  1. Fotball
  2. OBOS-ligaen
  3. Viking FK
  4. Tommy Høiland
  5. Zlatko Tripic
  6. Julian Ryerson