Fikk bot på 170 millioner kroner før kampen. Så stjal Cristiano Ronaldo showet: – En fotballgud

Frisparkmål på tampen sørget for poengdeling mellom Portugal og Spania.

Cristiano Ronaldo scoret hat trick mot Spania.
  • Nicholas Bergh

PORTUGAL-SPANIA 3–3

– Vi er sannsynligvis vitne til én av VMs beste kamper, sa TV 2s ekspertkommentator Petter Myhre.

Da sto det 3–2 til Spania. Og kampen hadde ennå ikke nådd sitt klimaks.

For med 86 minutter igjen på klokken, med to mål i banken allerede, sto Ronaldo med hoftefeste i en gunstig frisparksituasjon. Skuddet føk over muren og i mål. Ronaldo jublet hemningsløst for hat trick og utligning mot naboene fra Spania.

Dermed slo Ronaldo også grusomt tilbake etter en tøff oppladning til kampen. Tidligere fredag offentliggjorde nemlig spanske myndigheter at Ronaldo må betale en bot i verdi av drøyt 170 millioner kroner som straff for skatteunndragelse. Stjernespissen ble også idømt to års betinget fengsel.

– Dette var en jobb som hele laget gjorde. De trodde på meg, sier Ronaldo etter kampen i et intervju vist på TV 2.

– Fotballgud

Ronaldos utrolige kamp fikk det til å koke i sosiale medier.

– Fotballgud, skriver The Mirrors erfarne journalist John Cross på sin Twitter-konto.

– Han gjør det umulige, utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker på direkten.

Dermed sto Ronaldo for én av sine mest minneverdige prestasjoner - i en allerede historisk karrière.

I BBC-studio beskrev tidligere lagkamerat i Manchester United Rio Ferdinand det Ronaldo driver med på fotballens største scene som «latterlig».

Ronaldo-show

De første 45 minuttene var et fyrverkeri. Portugals største stjerne både innledet og avsluttet dramatikken.

3' Ronaldo ble felt av Spania-forsvarer Nacho Fernández. Straffen satte han trygt i mål.

Her blir Cristiano Ronaldo felt av Nacho Fernández i starten av kampen. Kontakten var hårfin, men dommer Gianluca Rocchi pekte på straffemerket.

44' Ronaldo mottok ballen utenfor sekstenmeteren, la den til rette og skjøt rett på David de Gea. Den spanske keeperen, som vanligvis er bunnsolid, fomlet ballen inn eget nett.

Den bisarre scoringen var på mange måter fortjent for Portugal og Ronaldo – som hadde imponert.

Costa svarte – to ganger

Mellom de to scoringene viste imidlertid Spania seg frem. De skapte tidvis kaos i Portugals boks og utlignet etter 24 minutter. Diego Costa var helt i grenseland tøff med Portugal-stopper Pepe. Han fikk med seg ballen, fintet seg fri og skjøt nådeløst i mål.

Dermed svarte Brasil-fødte Costa på tiltale. I forrige VM endte han uten ett eneste skudd på mål – og ble selve symbolet på Spanias gruppespill-exit.

Diego Costa viste at han kan bli gull verdt for Spania i dette VM.

Denne gangen var Costa mannen som røsket Spania inn igjen i kampen. Etter 54 minutter var han nemlig frempå igjen og satt inn 2–2-målet etter en lur frisparkvariant fra Spania.

Nacho-perle

Det var i denne perioden at Spania virkelig tok strupetak på kampen. Etter en snau time scoret Nacho Fernández med et praktfullt langskudd. Det var hans første landslagsmål – og en spektakulær måte å revansjere straffesituasjonen i første omgang.

– For et sinnssykt deilig treff. Perfeksjon. Den kan kjøres i saktefilm hele kvelden! skrev TV 2-ekspert Jesper Mathisen på sin Twitter-konto.

Men det skulle bli flere deilige treff. Ronaldos fabelaktige frisparkmål sørget for 3–3.

– Vi tok ledelsen, og med tanke på hva Ronaldo gjorde, bør vi være fornøyde, sier Spania-trener Fernando Hierro - som tok over under dramatiske omstendigheter tidligere denne uken.

– Det er ingen enkel situasjon å komme i, men når du har sjansen til å jobbe med et lag som har så mange gode spillere, både unge og erfarne, så blir det mye lettere, sa 50-årige Hierro etter debutkampen.

– Alle i laget og støtteapparatet har en god innstilling, og jeg føler meg privilegert.

Dermed er det faktisk Iran, som vant tidligere fredag, som leder VM-gruppe B. Iran møter Spania i neste kamp, mens Portugal skal bryne seg på Marokko.