Fotball

RBK kutter støtte etter homoavskjed

Rosenborg mener Frelsesarmeen diskriminerer. Nå kuttes støtten.

MISTER STØTTE: Frelsesarmeen er godt synlig i jula. Nå mister de støtten fra Rosenborg.
  • Egil M. Opland
  • Roy Tommy Bråten

TRONDHEIM (Adressa.no): Alt var klappet og klart for at Rosenborg igjen skulle gi 25.000 kroner og stå ved Frelsesarmeens julegryte i Trondheim i førjulstiden. Så avslørte TV2 i forrige uke at Are Veraas ikke får være korpssekretær i Frelsesarmeen fordi han er praktiserende homofil og har kjæreste. Det fikk Rosenborg til å snu, og en samlet daglig ledelse og styret besluttet at klubben ikke vil bidra med noe likevel.

— Brudd på verdigrunnlaget

— Etter at det ble kjent at Frelsesarmeen nekter en homofil mann å jobbe i organisasjonen har vi bestemt å si nei til å støtte i år. Vi oppfatter at Frelsesarmeen diskriminerer, og det er brudd på Rosenborgs verdigrunnlag. Vi i RBK skal respektere alle religioner, hudfarger og legninger, sier organisasjonsleder i RBK, Trond Alstad til adressa.no

Les også

– Helt feil, Rosenborg

I flere år har klubben samarbeidet og gitt 25.000 kroner hver til Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon og Barne— og Ungdomsklinikken ved St. Olav.

- Vi lever ikke i år 13

VERDIGRUNNLAG: Fra Rosenborg-brakka reagerer de på Frelsesarmeens personalpolitikk.

— Nå gir vi de 25.000 kronene direkte til fotballklubben Hveita United (fotball-lag for hjemløse). Det er et lag som Frelsesarmeen står bak, men vi ønsker ikke at folk som trenger pengene blir skadelidende. Men vi vil passe på hva disse pengene går til. At vi ikke gir direkte er fordi slike holdninger om homofili hører fortiden til. Vi lever i år 2013 ikke i år 13, sier han.

Respekterer avslag

Informasjonssjef Andrew Hannevik sier Frelsesarmeen respekterer klubbens beslutning.

— Vi er takknemlige for det klubben har gjort for oss frem til nå. Vi respekterer at Rosenborg selv må velge hvem de ønsker å støtte. Ut over det har vi ingen kommentar til beslutningen, sier Hannevik.

Les også

Her er spilleplanen for eliteserien i 2014

Frelsesarmeens julegryteinnsamling innbragte på landsbasis i fjor 28 millioner kroner som brukes til å hjelpe vanskeligstilte i Norge gjennom hele året

— Hva er Frelsesarmeens syn på homofil praksis?

— Vi er et kristens trossamfunn der våre soldater og offiserer må avgi et løfte når de blir medlemmer. Frelsesarmeens syn er basert på en bibelforståelse om at samliv må være basert på at kvinne og mann lever sammen i ekteskap. Dette gjelder kun for våre uniformerte medlemmer. Når det gjelder ansatte, frivillige og gjester på våre ulike tiltak i Frelsesarmeen, er det selvfølgelig ingen slike krav. De gjelder bare for våre medlemmer. Vi er en stor arbeidsgiver med et mangfold av ansatte som vi setter stor pris på uavhengig av legning, tro og etnisitet, sier Hannevik.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK