Yttergård Jenssen rykket ned: – En ubehagelig og ekkel følelse

Ruben Yttergård Jenssen (29) tok ikke lett på karriens første nedrykk.

RYKKET NED: Ruben Yttergård Jenssen og Kaiserslautern måtte ta det tunge steget ned i 3. Bundesliga.

Arminia Biefeld - Kaiserslautern 3–2

Yttergård Jenssen spilte hele kampen fredag kveld som satte spikeren i kista med tanke på Kaiserslauterns plass på å berge plassen i 2. Bundesliga. Det så lyst ut på stillingen 0–2 borte mot Arminia Biefeld, men tre scoringer snudde kampen for hjemmelaget, og betyr at Yttergård Jenssens klubb allerede to serierunder før slutt allerede har rykket ned.

– Det var en veldig ubehagelig og ekkel følelse. Mitt første nedrykk. Og selv om det har sett mørkt ut hele veien, så har jeg vært veldig innstilt på at vi skulle klare det. Så etter kampslutt var det bare helt tomt, sier Ruben Yttergård Jenssen til iTromsø.

Les også

Høgli innrømmer at TIL spilte under pari: – Ville tatt dem på en god dag

Ender sist

Med to runder igjen å spille er Kaiserslautern desidert sist med 29 poeng, og har 8 poeng opp til Darmstadt 98, som kun er poenget bak Greuter Fürth og fortsatt kan berge plassen.

Det betyr at sesongens to siste kamper, hjemme mot Heidenheim og borte mot Ingolstadt er uten betydning for fotballprofilen fra Tromsø, som etter sesongen er over i utgangspunktet skal til nederlandske Groningen, som han gikk på lån fra tidligere i år.

– Jeg har kontrakt ett år til i Groningen. Det er ny trener der (Danny Buijs som tar over for Ernest Faber, journ.anm.). Jeg skal prate med han i løpet av sommerferien, sier 29-åringen.

Les også

Publikum svikter Eliteserien: Kan få de dårligste besøkstallene på 20 år

– Moro å se TIL

Yttergård Jenssen havnet i kulden i Groningen og ble dermed lånt ut til sin tidligere klubb Kaiserslautern i Tyskland, i håp om å hjelpe de og berge plassen.

Med ett år igjen av kontrakten i Nederland, er det nok mange som begynner å drømme om å se Yttergård Jenssen tilbake i TIL.

– Dert er veldig moro å se TIL spille om dage. De har en tydelig og modig spillestil. Jeg har bare hørt positive ting om Simo fra både spillere og de rundt klubben, sier Jenssen.

– Tror du at du kommer til å spille under Simo i TIL?

– Det er vanskelig å svare på. Han kan jo bli en veldig attraktiv trener for andre klubber, sier utenlandsproffen, som tydeligvis ikke er helt klar til å flytte hjem til Tromsø helt ennå.