Fotball

Moldes «nye Hestad» vil bli mer sjef på banen

Eirik Hestad fikk sin eliteseriedebut fra start i sommer. Nå vil han ta enda flere steg.

MER SJEF: Eirik Hestad ønsker å ta mer ansvar i MFKs offensive spill. Her i samtale med hovedtrener Tor Ole Skullerud og toppspillerutvikler og trener Erling Moe. Foto: Erik Birkeland

 • Thomas Rud

Denne uken ble 19-åringen også tatt ut til U21-landslagets privatlandskamper mot Irland og Ungarn i starten av oktober. Han har tidligere vært med i U21-troppen, men bare på treningssamling.

– Det er en fin mulighet for meg, og det blir morsomt å møte gutta igjen og spille kamper mot absolutt gode lag. Det blir en fin erfaring, sier Hestad til Romsdals Budstikke.

Er tålmodig

Han mistet noen måneder av årets sesong på grunn av skade, men det har absolutt ikke gjort noe med ambisjonene. MFK-unggutten er ikke overrasket over at han har kommet så bra ut av skadeperioden, men innser at at han må være tålmodig. Ta steg for steg mot toppen.

– Det handler kanskje om å bli mer offensiv i tankegangen og tørre mer på banen?

– Definitivt. Jeg vet jeg har mye å jobbe med ennå. Det har gått ganske greit så langt, men jeg har forbedringspotensial på bevegelse og forflytning. Og så ønsker jeg å bli mer sjef på banen, ta mer ansvar i MFKs offensive spill, sier Hestad.

Hard konkurranse

Hittil i år har han startet fire av Moldes obligatoriske kamper, og han har kommet inn som innbytter i fire andre kamper.

Underveis i intervjuet kommer trener og toppspillerutvikler Erling Moe forbi. Med et humørfylt lite stikk sier Hestad at han «ikke skjønner noenting av» at han har fått såpass lite spilletid.

Tilbake til alvoret påpeker Hestad det er vanskelig å slå igjenom. At alle selvsagt vil ha flere sjanser på banen.

– Det skulle jeg ønsket selv også. Situasjonen er som den er, og vi har mange gode spillere. Jeg må bare gjøre mitt beste på hver trening og i hver kamp.

Nedrykkstruet

I dag venter Bodø/Glimt for MFK-gutta. Laget fra nord ligger på 12. plass i eliteserien med 28 poeng. De har dermed ikke kvittet seg helt med nedrykksspøkelset. Ned til Brann på kvalikplass er det fire poeng, mens det er sju poengs avstand til det beste laget under streken.

– Det blir en tøff kamp mot et lag som ligger kompakt og er gode på kontringer. Vi må bare være nøyaktige nok selv. På vårt beste skal vi kunne vinne også denne kampen, tror Hestad.

Tøff cupfinale

Høydepunkter blir det også mange av for MFK denne høsten. Et seriegull virker sikkert, og i slutten av november spiller de cupfinale nummer to på to sesonger. I år blir tabelltoer Odd finalemotstander.

Hestad mener Odd-trener Dag-Eiliv Fagermos uttalelser om at cupfinalen blir «kapital mot utvikling» er sånn det skal være.

– Det skal være litt stikk og kniving mellom de to topplagene i Norge for øyeblikket. Det blir en tøff cupfinale, men jeg tror vi er kapabel til å ta dem hvis vi er på vårt beste. Jeg håper og tror vi vinner både serien og cupen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Molde-profil før skjebnekamp i Europa: – En skandale om vi ikke går videre

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Moe: – De er veldig flinke til å prate om det når det går bra

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Tror Rosenborg-profil blir årets spiller: – Alle i Molde har nok ergret seg over han

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Moldes visekaptein hyllet lagkamerat etter storseieren: – Han var fantastisk

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Solskjær fornøyd med duo: - Vil spille mye for Molde i fremtiden

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Molde uten sine to beste spillere i juniorfinalen mot RBK