Fotball

- Manchester United er sjanseløse

Ronny Deila tror Bayern München får lett match i Champions League-kvartfinalen.

Pep Guardiola og David Moyes leder begge hvert sitt nye lag denne sesongen. Nå møtes de i Champions League.
  • Glenn Frode Thorkildsen

Fredag ble det avgjort hvem som møter hverandre i kvartfinalene i Champions League. Dette ble utfallet (førstnevnte lag har hjemmekamp først):

_Barcelona — Atletico Madrid

Real Madrid - Borussia Dortmund

PSG - Chelsea

Manchester United - Bayern München_

Her avgjør Ole Gunnar Solskjær Champions League-finalen mot Bayern München i 1999. Få tror på tilsvarende jubel mot samme lag i år.

Etter å gjort et flott comeback mot Olympiakos i åttedelsfinalen, hadde nok Manchester United håpet på en svakere motstander enn regjerende Champions League-mester Bayern München.

Gleder seg til Zlatan vs. Mourinho

— Det blir en fantastisk kamp, men jeg tror ikke United har mulighet, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila, som også er Champions League-ekspert for Viasat.

- Andre kamper som trigger deg?

Ronny Deila.

— Alle er jo morsomme oppgjør. Det er kanskje spesielt moro med Zlatan mot Mourinho.Real Madrid kan få revansj etter semifinaletapet for Borussia Dortmund i fjor. Det bør de klare.

— Dortmund har store skadeproblemer. Man vet aldri, men Real blir favoritt der, mener Deila.

- Hvem vinner til slutt?

— For meg er det fire lag som kan vinne. Bayern München er favoritt. Bak der rangerer jeg Real Madrid og Barcelona. Og så er Chelsea en outsider.

Tror på Barcelona og Real Madrid

Petter Veland er C More-ekspert på spansk fotball. Han tror på Barcelona i det helspanske oppgjøret mot Atletico Madrid.

Petter Veland.

— Barcelona har veldig lyst til å rette opp det som skjedde i fjor da de ble knust av Bayern München. La Liga har de vunnet så ofte at det kan hende de ofrer det for å satse alt på Champions League, tror Veland. - Hva med Real Madrid? Får de revansj mot Borussia Dortmund?

— Ja. Til tross for at de fikk deng fra samme motstander i fjor, er styrkeforholdet veldig annerledes nå. For meg ser ikke Dortmund ut til å være like sterke denne sesongen. I tillegg har de store skadeproblemer, sier Veland.

Ser ingen svakheter i Bayern

Aftenpostens journalist Erlend Nesje er Norges representant når årets spiller i Europa skal kåres i august. Han ser på Bayern München og Real Madrid som klare favoritter i sine oppgjør mot henholdsvis Manchester United og Borussia Dortmund.

Erlend Nesje.

— Manchester United kunne vel knapt fått en verre trekning. De møter verdens best for øyeblikket beste klubblag. Det er så mye kvalitet i dette Bayern-laget at jeg ikke blir overrasket om de gjør som i forrige runde – nærmest sikrer avansementet i England. De sikret i realiteten kvartfinalebilletten etter 2-0-seieren borte mot Arsenal i det første møtet. Returoppgjøret i München ble en transportetappe. Det kan fort skje igjen. Bayern München har vært min favoritt til å vinne Champions League hele sesongen, og jeg ser ingen grunner til å endre på det tipset nå. Jeg ser ingen svakheter i det laget, sier Nesje, som mener de to andre kampene er mer åpne:- Barcelona og Atletico Madrid har møttes tre ganger i inneværende sesong. Alle kampene har endt uavgjort. På de tre kampene ble det totalt scoret to mål. Chelsea er knepne forhåndsfavoritter mot PSG. Det blir Jose Mourinhos forsvarsmur mot Zlatan Ibrahimovic. Det kan fort bli duellen John Terry-Zlatan Ibrahimovic som avgjør hvem av de to lagene som går videre, mener Nesje.

Les også

  1. Manchester United møter Bayern München

Les mer om

  1. Champions League