Roma sendte Barcelona ut av Champions League etter utrolig opphenting: - Det er utrolig!

Et år etter at Barcelona sto for tidenes vending i mesterligaen, ble laget selv offer. Romas 3-0-seier sendte laget til semifinale på bortemålsregelen.

Roma 3–0 Barcelona (4–4 sammenlagt)

Edin Dzeko tente håpet med sin tidlige scoring. Etter pause skaffet han straffesparket Daniele De Rossi banket inn til 2-0, og i det 82. minutt fullførte forsvarsspilleren Kostas Manolas mirakelet da han ved nærmeste stolpe nikket inn hjørnesparket fra Cengiz Ünder og sendte hjemmelaget foran på bortemålsregelen.

– Det var utrolig, sinnssykt. Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det. Vi gjorde noe ingen trodde var mulig, sa Dzeko i Viaplays sending.

– Men vi var nødt til å tro på det. Det første målet hjalp oss mye. Det fikk oss til å gå fram med våre fantastiske fans i ryggen. Vi gjorde det sammen.

Helt andre følelser var det i Barcelona-leiren.

– Jeg beklager overfor våre tilhengere. Nå må vi samle oss og prøve å vinne de turneringene vi fortsatt er med i, sa en skuffet trener Ernesto Valverde.

Barcelona kom på banen med sitt sterkeste lag selv om klubben hadde 4-1 å gå på fra hjemmekampen, men ble sjokkert av et hjemmelag som presset veldig høyt og stresset de spanske gjestene til å gjøre mange feil.

Les også

En «Walt Disney-plan» skal gjøre Manchester City størst i verden: - Trolig fotballens mest umoralske eiere

Fart og muskler

Det var spilt bare noen minutter da De Rossi slo langt i bakrom. Dzeko brukte fart og muskler, holdt Samuel Umtiti unna og scoret med venstre alene med Marc-André ter Stegen.

Målet satte fart i både hjemmelaget og publikum på Stadio Olimpico, men sjansesløsing så ut til å skulle bli Romas bane.

Patrik Schick hadde et par store sjanser med hodestøt, men greide ikke å få dem på mål.

Dzeko tvang ter Stegen til en refleksredning da også han vant i lufta foran Barcelona-målet. Gjestene slet veldig i luftrommet, og Roma pumpet inn innlegg etter innlegg.

Før pause skrek Dzeko på straffe da han ble sparket på leggen av Piqué, men fikk ikke gehør.

Straffet

Det var spilt nesten en time da Dzeko ble spilt gjennom hårfint onside. Inne i feltet tok Piqué et hardt tak i armen hans og slapp ikke før han hadde revet ned bosnieren. Denne gang var ikke dommeren i tvil.

De Rossi steg fram og knallet ballen i hjørnet. Dermed duket han for siste kapittel i Romas mirakelvending. Det var store sjanser før Manolas til sist ble matchvinner.

Det er bare tredje gang et lag har gått videre i mesterligaen etter å ha tapt første kamp med minst tre måls margin. Deportivo La Coruña gjorde det mot Milan tidlig på 2000-tallet, mens Barcelona i fjor vendte 0-4 borte mot Paris Saint-Germain med 6-1-seier på Camp Nou.

Laget som hadde tapt bare en av sine 48 foregående kamper i ulike turneringer fikk tirsdag merke hvordan det føles å være på feil side av en slik vending, og Lionel Messi og lagkameratene gikk av banen med bøyde hoder. (@NTB)