Fotball

Bodøværing med RBK-fortid klar for TIL: - Det føles bra å være her

Bodøværingen Daniel Berntsen (24) forsterker TIL.

NY TIL-SPILLER: Her er Daniel Berntsen (til høyre) i duell med Joackim Olsen Solberg.
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

iTromsø kunne torsdag morgen avsløre at Daniel Berntsen var klar for TIL og at han befant seg på Alfheim. Da iTromsø var på Alfheim rundt 09.20 var Berntsen allerede på plass og hadde spist frokost sammen med sine nye lagkamerater før torsdagens trening.

TIL nektet da Berntsen å stille opp på et bilde eller et intervju med iTromsø.

Litt etter klokken 10.00 kom bekreftelsen fra TIL om at Berntsen har signert en avtale som binder han til klubben fram til 2020-sesongen.

– Det føles bra å være her. Tromsø er spennende og en veldig bra mulighet for meg, sier Berntsen i pressemeldingen fra klubben.

I TIL-DRAKT: Daniel Berntsen har signert en treårskontrakt med Tromsø IL.

– Det er ikke noe problem å være fra Bodø. Det er mange av dem som har gjort dette før meg med bra suksess, så det går veldig fint, fortsetter han.

Les også

Tromsø jaktet Molde-spiller – dropper trolig RBK-duo

Spillerjakt

De siste sesongene har 24-åringen spilt for Vålerenga. Han blir ikke en dyr mann for TIL å hente fra Oslo-klubben.

– Nå er det slik at vi er enig med Vålerenga om en klubbavtale og den er konfidensiell. Det ligger i kortene at vi har fått til en god ordning, for vi hadde ikke hatt råd til å betale en stor overgangssum, sier sportsjef Svein-Morten Johansen ifølge pressemeldingen fra TIL.

Berntsen var ikke med i troppen da Vålerenga startet sesongen borte mot Kristiansund. Da var en mulig overgang trolig allerede på bordet.

TIL har jaktet en offensiv spiller i flere uker og nå har sportssjef Svein-Morten Johansen endelig har fått napp. 24-åringen fra Bodø har flere ganger tidligere vært i TILs søkelys.

I både 2011 og 2013 var han sterkt linket til «Gutan».

Les også

Styrelederen blar opp fra egen lomme for å hjelpe TIL i spillerjakta: – Om det er vanlig, vet jeg ikke

Indreløper?

Han kan brukes i flere roller på midtbanen, men blir trolig i TILs lag regnet som indreløper.

– Vi har et godt lag fra før, men han vil være en veldig god forsterkning i gruppa som kommer til å bidra fra dag én. Han er fit og han er i form, og han spilte kamp for et par dager siden. En offensiv spiller som kan brukes i flere posisjoner, sier Svein-Morten Johansen.

24-åringen er oppvokst i Bodø, men pappa Dag Trygve Berntsen har spilt for både TIL og TUIL på 1990-tallet da han studerte jusstudiet i byen. Dermed er det en sterk link til Nordens Paris for TILs nyeste spiller.

TIL på sin side har jaktet spillere inn i flere uker etter at fire sentrale spillere ble solgt i vinter. Med Thomas Lehne Olsen, Aron Sigurdarson, Mikael Norø Ingebrigtsen og Ulrik Yttergård Jenssen ut portene har TIL inntil i dag bare hatt 18 utespillere. Dermed har de vært et prekært behov for å hente nye ansikter inn.

Klubben var i forrige uke i dialog med Rosenborg om et lån av Morten Ågnes Konradsen og Magnus Stamnestrø. Det ble ikke noe av.

iTromsø oppdaterer saken!

Les mer om

  1. Daniel Berntsen
  2. Tromsø IL
  3. Bodø/Glimt