Fotball

TIL-talent skal trene med Fiorentina

Mandag reiser Brage Berg Pedersen (16) på et treningsopphold i Serie A-klubben Fiorentina.

03SPO_spiller.jpg
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

ALFHEIM: – Jeg aldri vært der før, men gleder meg og håper det blir bra. Jeg blir der i fem dager, så jeg håper å få noen ordentlige bra økter og vist meg fram, sier Brage Berg Pedersen, som henviser til pappa og rådgiver Frank Ottar Pedersen for ytterligere kommentarer.

16-åringen og mamma setter seg mandag på flyet til Firenze. Nordlysomtalte Fiorentina-treningsoppholdet først. Trolig skal han trene med Fiorentinas 1999-lag.

– Jeg regner med at det blir med 1999-spillerne, men jeg vet at italienerne også liker å teste spillere i en årsklasse opp, sier Frank Ottar Pedersen.

Tidligere har Brage vært på to opphold i Genoa. Det siste oppholdet var så sent som i september i år.

– Det gikk greit, sier Pedersen.

Prestert for Norge

Allerede i fjor vinter takket han nei til et tilbud fra Genoa, fordi han synes det var for tidlig å flytte. Men nå er det altså Fiorentina som gjelder – i alle fall kommende uke.

– Det er smigrende å få denne muligheten til å vise seg fram i en annen klubb og ha noe å sammenligne med, sier Frank Ottar Pedersen.

– Er det et treningsopphold eller prøvespill?

– Et treningsopphold. Presterer han der kan det fort bli «noe mer», men da må det være topp innsats der nede og alt må fungere godt. Da kan man få et tilbud, men det er mest et treningsopphold, sier han.

Brage Berg Pedersen er en meget målfarlig kantspiller/angriper, som allerede har fått trent litt med TILs A-lag.

– Hvorfor tror du det er spesielt interesse fra Italia?

– Det er litt tilfeldig at det har vært to klubber fra Italia. Det er to helt uavhengige agenter som er involvert her. Men det kommer av det han har vist under landslagsoppholdene. Der har han prestert og dermed kommer disse henvendelsene, sier Frank Ottar Pedersen.

– Kjempebra i TIL

TIL har tidligere sluppet talenter til utlandet i ung alder, som for eksempel Ulrik Yttergård Jenssen (Lyon) og Brian Stangnes Kjeldsberg (Kaiserslautern).

Det kan fort skje at Brage og hans familie får en stor avgjørelse å ta om kort tid: Flytte til utlandet eller bli i trygge TIL-omgivelser.

– Det får vi bare ta når det eventuelt blir reelle tilbud. Per nå er han i TIL og har det kjempebra der, så får vi se hva som kommer fra andre klubber, sier Frank Ottar Pedersen.

PS! Fredag ble Brage Berg Pedersen tatt ut til EM-kvalifisering med G16-landslaget i Israel.

Les også

 1. Flovik og Tromsø vil gjøre som Glimt: - Klart vi har studert Molde

 2. Brage (16) matchvinner da TIL snudde mot Lillestrøm

 3. - TV 2 vant kampen om Premier League

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL