Yttergård Jenssen etter bombetrussel: - Skremmende lesning

— Det er selve marerittet det, at en bombe skal gå av på et fullsatt stadion, sier Tyskland-proff Ruben Yttergård Jenssen etter at landskampen mellom Tyskland og Nederland ble avlyst etter terrortrusler i går kveld.

DRAMATIKK: Tysklandsproff Ruben Yttergård Jenssen synes tirsdagens bombetrussel mot stadion i Hannover var skremmende.

Tromsøværingen spiller i den tyske klubben Kaiserslautern, cirka 35 mil sør for Hannover der landskampen skulle vært spilt.

– Vi har fått en klar indikasjon på at det var planlagt et bombeangrep på stadion i dag, sa politisjefen i Hannover, Volker Kluwe, til den tyske avisen Bild i går kveld.

Kaiserslautern ligger vest i Tyskland, kort vei fra den franske grensen, og bare drøye to timer unna Paris, der minst 129 mennesker ble drept i en rekke terrorangrep sist fredag. Blant annet utenfor fotballarenaen Stade de France under landskampen mellom Frankrike og Tyskland.

— Det er jo ingen tvil om at det er skummelt og at trusselbildet har endret seg drastisk de siste dagene. Vi må bare håpe at de forskjellige etterretningsgruppene har kontroll, sier Ruben Yttergård Jenssen til iTromsø.

— Forskjell på terrorister og flyktninger

Da han fikk høre om bombetrusselen mot stadion i Hannover i går ble han rystet.

— Klart det er skremmende lesning. Det er jo selve marerittet det. At en bombe skal gå av på et fullsatt stadion. Jeg må bare berømme politiet for et godt stykke arbeid, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

Han tror det kan bli mer fremmedfrykt i Tyskland etter trusselen mot landskampen i går.

— Det er fort mulig. Jeg håper bare at man klarer å skille. Forskjellen på terrorister og flyktninger som trenger hjelp er stor. Jeg tror det kan føre til strengere kontroll av flyktninger og migranter som kommer hit, sier Yttergård Jenssen.

Kort vei

Midtbanespilleren, som kom til Kaiserslautern sommeren 2013, var hjemme sammen med familien da han hørte nyhetene fra Paris sist fredag.

— Vi har ikke merket så mye akkurat i Kaiserslautern. Men Paris er bare et par-tre timer unna med tog, og mange her har venner der. Flere på laget hadde dessuten planlagt weekendtur dit sist helg. Jeg er veldig glad for at vaktene på Stade de France fant bomben, og hindret mange flere dødsfall, sier Yttergård Jenssen, som sammen med kona Maria Evertsen Berg var på bryllupsreise i Paris i 2012. — Vi har hatt planer om å reise rundt mange steder da vi flyttet hit, men grunnet lite fri, hund, to katter og en liten gutt har det blitt få turer, sier landslagsspilleren til iTromsø.

Yttergård Jenssen og Kaiserslautern skal spille en viktig kamp i lokalderbyet mot Frankfurt kommende søndag. Kaiserslautern er nummer 11 på tabellen med 18 poeng etter 14 kamper. Freiburg, St. Pauli og Leipzig er alle på toppen med 26 poeng.