Bård Wiggen blir fotballdirektør i Viking

Erfarne Wiggen starter neste år.

Bård Wiggen, her fra tiden i København.

AFTENBLADET (Stavanger): Viking har ansatt Bård Wiggen som fotballdirektør. Det bekrefter nå klubben på sine hjemmesider.

Wiggen vil starte i jobben 1. januar 2016. Stillingen ble lyst ut 20. august, og Viking-ledelsen har i løpet av høsten vurdert flere kandidater og gjennomført intervjurunder. Nå skal valget ha falt på Wiggen.

Lang karriere

53 år gamle Wiggen har lang fartstid bak seg i fotballen. Som spiller ble han blant annet cup og seriemester med Rosenborg i 1988. De siste ti årene har Wiggen vært en ettertraktet mann og han har vært assistenttrener i Start, FC København, Köln, Lillestrøm, Rosenborg og Molde. Han har også vært hovedtrener i Mjøndalen og Aalesund.

Hans siste jobb var som assistenttrener for Tor Ole Skullerud i Molde, men begge ble i sommer løst fra kontrakten.

— Viktig jobb

Vikings styreleder, Charlie Granfelt sa følgende om jobben da stillingen ble lyst ut i august.

— Dette er en stilling som blir like viktig for oss som det stillingene som hovedtreneren og administrerende direktør er. I norsk sammenheng er den ganske unik og den skiller seg fra den tradisjonelle sportsdirektørjobben, sier Granfelt til Aftenbladet.

— I denne stillingen må man tenke både kortsiktig og langsiktig. Sportsdirektører og hovedtrenere får som regel tenke mer kortsiktig, men her får man ansvar for helheten. Personen får en viktig jobb med spillerlogistikk, men skal samtidig sørge for at vi utvikler unge talenter. Det skal gjøres gjennom å skape et interessant læringsmiljø som det er attraktivt å komme til, sier Granfelt.

Flere ansvarsområder

Da Viking lyste ut stillingen opplyste de at følgende ansvarsområder kom til å ligge under direktøren for fotball og utvikling.

Personen skal ha helhetlig fotballfaglig ansvar i Viking, lede Vikings utviklingsavdeling, være ansvarlig for klubbens spiller- og trenerlogistikk og være faglig kontaktperson lokalt og nasjonalt.

Arbeidsoppgavene består av å følge opp vedtatte strategier og være fotballfaglig kontakt for klubber, krets, NTF og NFF. I tillegg skal den nye fotballsjefen gjøre forberedende spillerlogistikk for både A-laget og utviklingsavdelingen.

Den nye sjefen vil også ha personalansvar for trenerne i utviklingsavdelingen og ha ansvar for at disse trenerne utvikler seg.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking21153346262048
2Bodø/Glimt21144353272646
3Tromsø21143432211145
4Molde21124547232440
5Brann21123637241339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk