Tromsø-treneren: - Jeg er direkte sjokkert over Aalesund-ledelsen

Steinar Nilsen ble oppgitt da nyheten om Harald Aabrekks sparking kom i dag.

Tromsø-trener Steinar Nilsen ble ikke glad da han fikk høre om sparkingen av Harald Aabrekk.

Søndag slo Gutan Aalesund på bortebane. Det skulle bli den siste kampen til Harald Aabrekk som trener for klubben. Etter tre tap og en uavgjort må klubben finne en ny hovedtrener. Det overrasker mildt sagt Aabrekks kollega i Tromsø, Steinar Nilsen.

Harald Aabrekk.

— Så fremst at dette ikke er en enighet mellom partene å skille lag så tidlig er så er jeg direkte sjokkert, sier TIL-trener Steinar Nilsen til iTromsø.Han utdyper uttalelsen:

— De har spilt fire eliteseriekamper og er videre i cupen. Den nye treneren bygger en ny spillergruppe. Det er helt hårreisende, sier han videre.

Les også

Harald Aabrekk sparket som Aalesund-trener

Italienske tilstander

— Hva tenker du om at en kollega av deg mister jobben så tidlig i sesongen?

— Det er forferdelig trist for yrket vårt dersom dette er en organisasjon som har valgt å avskjedige en mann på grunn av resultater. Jeg er direkte bekymret for min egen bransje, slår han fast.

I andre land, som for eksempel Italia, der Nilsen selv spilte i noen sesonger da han var aktiv, er det mer vanlig å sparke trenere tidligere i sesongen.

— Der er det vanlig at trenerne får jobbe en måned av gangen. Dette hadde jeg virkelig aldri trodd, sier Nilsen.

Les også

Aalesund-lederen vurderer ikke egen stilling

Sammensatt problemstilling

I Aalesund svarer man følgende på kritikken fra Nilsen.

Henrik Hoff mener det er viktig å huske at sparkingen av Harald Aabrekk var en sammensatt problemstilling.

— Det er ikke tvil om at det er aldri kjekt når slike ting skjer. Om det skjer fort eller etter lang tid, er det å avslutte et trenerforhold aldri hyggelig. Vi har gjort vurderingene som vi mener er riktig for å få en oppsving - få opp prestasjonene og få ut potensialet i laget, sier den daglige leder Henrik Hoff i Aalesunds FK. - Har du forståelse for at folk reagerer på at dere sparker Harald Aabrekk etter bare fire seriekamper som AaFK-trener?

— Det er viktig å være klar på at det ikke har noe med at vi bare står med ett poeng etter fire kamper. Det er en mer sammensatt problemstilling. Harald har ikke den nødvendige tilliten i spillergruppen som vi mener er helt avgjørende for å snu seriestarten og få ut potensialet i laget. Da er du helt avhengig av tillit. Den er der rett og slett ikke.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking21153346262048
2Bodø/Glimt21144353272646
3Tromsø21143432211145
4Molde21124547232440
5Brann21123637241339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk