Fotball

Slik var Brutterns beskjed til Solskjær i natt

Voldsom glede i RBK-leiren etter seieren i straffedramaet mot Tromsø.

Rosenborg måtte ut i ekstraomganger i den fysisk anstrengende kvartfinalen mot Tromsø, neppe en fordel med hensyn til restitusjon før duellen i Molde.
 • Birger Løfaldli
  Birger Løfaldli
  Adresseavisen

Tromsø-Rosenborg 1-1, straffer 3-5

TROMSØ: Mens Tromsø-spillerne tuslet slukøret ut fra Alfheim stadion sent i går kveld, var det høy musikk, vanvittig glede og Rosenborg-spillere med brede smil på rad og rekke i bortegarderoben.

Cupdramaet som ikke ble avgjort før nærmere kvart på elleve i går kveld, da Mushaga Bakenga satte inn Rosenborgs femte straffespark, ble en nervepirrende forestilling.

Les også

RBK-assistenten om interesse for TILs stortalent: - Han gjør det godt i Tromsø

Tromsø så ut til å ta seg videre til semifinalen etter en vakker scoring av Thomas Lehne Olsen i kampens 52. minutt. Christian Gytkjær ville det annerledes da han utlignet på overtid. Ekstraomgangene var sjanserike, men verken Tromsø eller Rosenborg greide å score. Dermed måtte det straffesparkkonkurranse til for å kåre en vinner.

JUBELGLIS: Kåre Ingebrigtsen hadde en god følelse da han gikk ut fra Alfheim stadion sent i går kveld. Nå venter Ole Gunnar Solskjær og Molde.

— Det er godt å avgjøre det, men for en trener er det mye bedre å vinne etter å kontrollere kampen, smiler en meget godt opplagt Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Cupfinalehåpet lever

Kontrasten på tap og seier i går kveld var enorm. Nå lever fortsatt drømmen om cupfinale i Oslo i beste velgående for tusenvis av trøndere. Cupfinalefest i hovedstaden vil bli en stor opptur for RBK-fansen etter nedturen som følge av den tidlige exiten i Europa.

Les også

«Gutan» hylles på børsen etter dramatisk tap

Med tap i går ville sesongen mer eller mindre ha vært over. Hvis Rosenborg sikrer seriegullet i Molde til helga, kunne de gjenstående seriekampene blitt relativt betydningsløse.

Oppgjøret mot Molde om tre dager er imidlertid mer enn bare et pliktløp på veien mot seriegull. Det handler også om å prestisje, og å vise erkerivalen hvem som er landets beste fotballag.

Ole Gunnar Solskjær og Molde får besøk av Rosenborg til helgen.

120 minutters spill i går kveld er i utgangspunktet ikke optimal oppladning foran kampen lørdag kveld, men en RBK-trener stinn av selvtillit ser ikke mørkt på å møte Ole Gunnar Solskjærs menn så kort tid etter kraftanstrengelsen på Alfheim.— Det hadde vært langt verre hvis vi hadde røket mot Tromsø. Seieren her gjør at bussturen til Molde bare vil bli på fire-fem mil. Vi lever godt med denne turen og de 120 minuttene her.

Tror Solskjær gledet seg

— Tror du Solskjær koste seg da han så at dere måtte spille ekstraomganger?

— Ja, det gjorde han sikkert, men jeg tror ikke han kommer til å kose seg på lørdag, gliser Ingebrigtsen før han gikk inn i den ventede bussen som fraktet Rosenborg-troppen tilbake til hotellet i Tromsø i natt.

RBK-sjefen forteller at han og spillerne ikke hadde forberedt seg spesielt på at kvartfinalen kunne bli avgjort på straffespark.

— Vi hadde lista over hvem som skulle skyte klar på benken under kampen, når vi så hvilke spillere vi endte opp med på banen. Jeg snakket med spillere og alle de som ble spurt ønsket å ta straffe.

De fem Rosenborg-spillerne som taklet nervepresset og satte ballen sikkert i mål var Pål André Helland, Mike Jensen, Matthias Vilhjalmsson, Christian Gytkjær og Mushaga Bakenga.

Rosenborg-keeper Adam Larsen Kwarasey reddet Tromsøs første straffespark. Tidligere i kampen hadde han hatt noen uheldige involveringer.

- Blackout

— Jeg spilte ikke noen bra kamp, men reddet en straffe på slutten. Jeg hadde to redninger i ekstraomgangen. Utover det var det ikke så veldig bra, oppsummerer han.

På stillingen 1-0 til Tromsø, i en tilsynelatende ufarlig situasjon, sendte RBK-keeperen ballen rett i beina til Tromsøs Ulrik Yttergård Jenssen. Han skjøt mellom beina på Larsen Kwarasey. Til alt hell for Rosenborg havnet ballen utenfor mål.

— Jeg hadde en liten blackout. Det er slikt som skjer. Vi spiller ut mye bakfra, men der tok jeg en litt for stor sjanse, sier han.

Rosenborg setter seg på flyet hjem til Værnes etter frokost i dag. Fredag ettermiddag drar RBK-troppen med buss til Molde, hvor Kåre Ingebrigtsen og hans menn planlegger å sikre seriegullet lørdag kveld.

Les også

 1. Andersen: - Jeg kommer til å tenke mye på straffemissen

 2. Bakenga etter avansementet: - Var ikke nervøs i det hele tatt

 3. Målscorer Lehne Olsen: - Vi fortjente å gå videre

Les mer om

 1. Fotball-NM
 2. Molde FK
 3. Rosenborg BK