Fotball

Halve troppen vil kaste Skarsfjord

<p>På et ekstra evalueringsmøte i går ettermiddag, diskuterte Brann-spillerne kritikken mot Rune Skarsfjord. Om lag halvparten av spillerne vil fjerne treneren.</p>

Bergen 20121029.Eliteserien fotball, Brann - Lillestrøm Brann og Branns trener Rune Skarsfjord taper 2-3 i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Lillestrøm på Brann stadion mandag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Anders Pamer

LES OGSÅ:

 • Gjenkjenner situasjonen fra Haugesund
 • Jaiteh følte seg presset ut av Brann

Først ble Branns fredagstrening utsatt i en time. Så ble den utsatt i en time til. Først klokken 12.15 slentret spillerne ut på Nymark-gresset for en meget kort treningsøkt. Da var evalueringen av sesongen unnagjort.

Christian Kalvenes uttalte seg om evalueringsarbeidet, Rune Skarsfjord gjorde det samme og Roald Bruun-Hanssen sa litt. Men gruppearbeidet hvor spillergruppen ble delt i fire, var bare innledningen på det hele. Siden satte hele troppen seg sammen og diskuterte i plenum.

Etter at spillerne før trening hadde diskutert alt fra det medisinske støtteapparatet til hvilke negative sider en to uker lang treningsleir i Tyrkia har på miljøet i troppen, ble tema nå dreid til Rune Skarsfjord.

Kritikken var sterk, og etter det Bergens Tidende erfarer gir ganske nøyaktig halvparten av spillergruppen i sin evaluering uttrykk for at de ikke har tillit til treneren og at de ønsker en annen.

Større grunnlag

Ingen av spillerne ønsket i går å la seg intervjue av Bergens Tidende, med ett unntak: Talsmann Christian Kalvenes. Han lot seg intervjue første gang etter trening. Da gjentok han det han sa til BT i fredagsavisen, nemlig at «misnøyen i spillergruppen ikke er verre enn det jeg har opplevd i andre klubber». Da BT intervjuet Kalvenes etter det lange spillermøtet i går ettermiddag, var talsmannen mer tilkneppet:

— Roald (Bruun-Hanssen) har fått presentert utfallet av evalueringen muntlig, men vi har ikke overlevert en skriftlig evaluering til ham ennå. Derfor føler jeg at vi fortsatt er i prosessen med en evaluering, og jeg vil ikke uttale meg om innholdet i den mens den pågår.

- Står du fortsatt ved utsagnet om at misnøyen ikke er verre enn det du tidligere har opplevd?

- Det sa jeg tidligere i dag, og på det tidspunktet var det riktig av meg å si det. Nå har jeg større grunnlag for å kunne uttale meg, selvfølgelig, men det vil jeg ikke gjøre i og med at vi er midt inne i prosessen.

Slik BT skrev i går er det nesten utelukkende Skarsfjords lederstil og kommunikasjon som gjør at halvparten av spillerne vil ha ham fjernet. Det finnes også fotballfaglige innvendinger i gruppen, men disse skal på langt nær være uoverstigelige. Dessuten finnes det fremdeles en betydelig andel spillere som enten ikke ønsker å ha en mening om saken eller som støtter Skarsfjord. BT er kjent med at minst én av spillerne som fortsatt ønsker Skarsfjord som trener, tok ordet i løpet av plenumsseansen.

Ikke «Rune eller ikke Rune»

I samtlige av de fire gruppene som dannet utgangspunktet for den senere mer konkrete evalueringen av Skarsfjord har det kommet frem misnøye med treneren. Gruppeinndelingen ble foretatt av Roald Bruun-Hanssen, og så slik ut:

Gruppe 1: Erik Huseklepp, Hassan El Fakiri, Erik Mjelde, Tomasz Sokolowski, Simen Wangberg og Jørgen Mohus.

Gruppe 2: Kim Ojo, Bentley, Zsolt Korcsmár, Piotr Leciejewski og Amin Askar.

Gruppe 3: Christian Kalvenes, Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen, Øystein Øvretveit og Fredrik Nordkvelle.

Gruppe 4: Erdin Demir, Markus Jonsson, Jonas Grønner, Kristoffer Larsen.

I tillegg skal Bård Finne ha blitt kontaktet. Han er i Frankrike og spilte i går aldersbestemt landskamp mot vertslandet. BT har ikke fått bekreftet hvilken gruppe Birkir Sævarsson satt i.

Rune Skarsfjord sa i går formiddag at han reagerte med å bli lei seg da han leste avisen og ble forelagt at det var misnøye i troppen. I går kveld ble han konfrontert med opplysningene om at halvparten av troppen ønsker en ny trener. Han responderte slik:

- Det kommenterer jeg selvfølgelig ikke. Du har din informasjon mens jeg baserer meg på pålitelige kilder.

- Sier du at informasjonen ikke er riktig?

— Det får dere styre med, dere har da holdt på lenge med dette. Vi har valgt en åpen prosess og det kommer opp ting. Dette er ikke en evaluering av «Rune eller ikke Rune». Dette er en evaluering av hele klubben, alt vi har drevet med.

Les også

 1. Leciejewski ute - debutant mot Viking

 2. Dette er Branns to muligheter

 3. Spillerne evaluerte Skarsfjord skriftlig

 4. Jaiteh følte seg presset ut av Brann

 5. Kjenner situasjonen igjen fra Haugesund

 6. Skarsfjord er glad &laquo;gørret kommer på bordet&raquo;

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien