Fotball

Agentfirma åpner kontor i Trondheim

<p>Ciljan-rådgiver Andreas Ekker blir ansatt i Stars & Friends — et agentfirma som årlig omsetter for 80 millioner kroner.</p>

ekker Foto: KJELL A. OLSEN

 • Petter Rasmus

Fotball, La Manga, Spania. 23. februar 2002. Viking - Lokomotiv Moskva 5-1. Lars Petter Fosdahl, agent. Foto: Digitalsport

Fotball Tippeligaen 24,05.09 Rosenborg ( RBK ) - Viking,Per Ciljan Skjelbred og Mikael Dorsin,Foto: Carl-Erik Eriksson, Digitalsport, Foto: Digitalsport

FotballTreningskampTippeligaen14.03.07Stabæk - Vålerenga VIFTalentspeider Stig Torbjørnsen var på kampFoto - Kasper Wikestad Foto: Digitalsport

For et par uker siden ble det kjent at talentspeider Stig Torbjørnsen slutter i RBK, for å begynne i agentfirmaet Stars & Friends. Nå skal agenturet etablere kontor i Trondheim, for å knytte til seg skandinaviske spillere.

— Vi gjør dette fordi vi ser potensialet i Midt-Norge, som vi mener er Norges fotballsentrum, sier agent Lars Petter Fosdahl til Adresseavisen.

Fosdahl er medeier i firmaet, har sete i Oslo, og har blant annet Marek Sapara og Rune Jarstein i stallen. I Trondheim vil advokat Andreas Ekker bli ansatt.

Vil gi det beste helhetstilbudet

— Jeg har fått flere slike henvendelser tidligere. Men Stars & Friends er de mest profesjonelle på markedet, så jeg takket ja denne gangen. Det blir spennende, sier Ekker.

Han er i dag rådgiver for RBK-erne Per Ciljan Skjelbred, Andreas Nordvik og Mushaga Bakenga, og disse blir med ham videre.

- Hva blir arbeidsinstruksen din?

— Jeg, Stig og Lars Petter ønsker å utnytte vår kompetanse sammen. Det tror jeg blir et bra team, som vil være et godt alternativ for spillere i Skandinavia, sier han.

Ekker mener videre at det handler om mer enn bare kjøp og salg av spillere:

- Det handler om å gi det beste helhetstilbudet til spillerne karrieren gjennom, og ikke bare hjelp ved transaksjoner. Og det er her vi mener forskjellen ligger på oss og andre.

Les også:

Peter Cech den store stjernen

Agentfirmaet ble etablert for noen år siden, den gang med tanke på å selge spillere til det tyske markedet. I dag har agenturet 35 ansatte, og en rekke øst-europeiske og tyske spillere i stallen. De omsetter for om lag 80 millioner kroner i året, og har fra Norge vært ansvarlige for de største overgangene de siste årene, som Alanzinho (Stabæk til Trabzonspor for 40 mill), Somen Tchoi (Stabæk til Red Bull Salzburg for 20 mill.), og (Seyi Olofinjana og Paul Scharner, Brann til henholdsvis Wolves og Wigan for 25 mill. hver).

Den mest kjente spillerne agenturet har ansvaret for i dag, er Chelsea-keeper Peter Cech, som ble solgt fra franske Rennes til Chelsea i 2004. Artikkelen fortsetter under bildet.

Stars & Friends har ansvaret for Chelsea-keeper Peter Cech.

Særavtale med RBK

Etableringen av Stars & Friends i Trondheim vil merkes i RBK-miljøet. I dag signeres nemlig en avtale som gir firmaet hovedansvaret for klubbens internasjonale talentspeidingsarbeid.

— Ikke unikt i europeisk sammenheng, men det er første gang en slik avtale inngås i Norge, sier Fosdahl.

- Og vårt samarbeid handler først og fremst om scouting, sier han.

Vel inne i varmen på Brakka kan imidlertid også Stars & Friends fortrinnsvis bli de som selger RBK-ere til utlandet. Uten at Fosdahl ser problemer med en slik «dobbeltrolle»:

- Vi mener at dette er gode nyheter. Vi har stort kontaktnett over hele Europa. Dette kan gjøre ting enklere for spillere som vil ut, sier han, og enklere for RBK å ha oversikten over aktuelle spillere til klubben.

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Ciljan-agent: - Dette kommer til å løse seg

 2. FOTBALL

  Torbjørnsen gir seg

 3. FOTBALL

  Agenter kritiske til RBK-Dorsin: - Driver en dobbeltrolle

 4. FOTBALL

  Rosenborg hadde møte med Annans agenter

 5. FOTBALL

  Jobber eksklusivt <br/>som speider for RBK

 6. FOTBALL

  Henriksen kan bli Brugge-klar alleredei dag - Bakenga følger etter