Møttes på landslaget - nå skal Sørloth og Yttergård Jenssen skyte Groningen mot toppen

De to nordmennene håper på landslagsuksess gjennom toppen av nederlandsk æresdivisjon.

KLARE: Alexander Sørloth og Ruben Yttergård Jenssen etter onsdagens treningsøkt. Søndag er det serieåpning hjemme mot Feyenoord

De to nordmenne hadde aldri møttes før sist landslagssamling og de tre kampene borte mot Portugal (3-0-tap) 29. mai, hjemme mot Island (3-2-seier) 1. juni og borte mot Belgia (3-2-tap) 5. juni.

Like etter samlingen, signerte Ruben Yttergård Jenssen for FC Groningen, samme klubb Sørloth kom til ett halvt år tidligere.

— Det er selvfølgelig kjempefint å ha fått Ruben til klubben. Jeg hadde aldri møtt han før landslagssamlingen, men kjenner broren hans Ulrik godt gjennom U21-landslaget, sier Alexander Sørloth.

Ruben Yttergård Jenssen legger ikke skjul på at Sørloth var sentral da han valgte å signere for den nederlandske klubben.

— Ja, vi pratet en god del i lag på samling. I tillegg var det veldig nyttig før jeg signerte, at han kjente klubben godt, sier Ruben Yttergård Jenssen.

Begge landslagsspillerne trekker fram det gode skandinaviske samholdet. Med danske Kasper Larsen og svenske Simon Tibbling, er de fire på laget.

— Integreringen har gått veldig godt og det er god stemning i laget, sier Jenssen.

Les også

Dette er dommen etter Ulriks 30 første TIL-minutter

Drømmescoring

Sørloth skjøt seg inn i norsk fotballs hjerter gjennom en perlescoring mot Island. Nå håper han å fortsette trenden i Nederland.

— Jeg har vært en del skadet i oppkjøringen og tirsdag hadde jeg min første fulle trening, så det blir spennende å se om jeg starter i serieåpningingen (hjemme mot Feyenoord, 7. august). Ruben starter nok og jeg håper jeg starter jeg også, sier Sørloth, som også sto over generalprøven mot Southampton i helgen.

VM-kvaliken starter 4. september hjemme mot Tyskland på Ullevaal. Da håper Sørloth og være Norges spydspiss - og at han har med seg sin nye lagkamerat.

— Jeg føler jeg gjorde et godt inntrykk på sist samling og jeg tror jeg er inne i varmen. Ruben gjorde en god kamp mot Portugal, men han er litt mer uheldig enn meg og spiller på midtbanen der det er tøffest konkurranse, men leverer han for Groningen, ser jeg ingen grunn til at han ikke skal være med, sier 20-åringen.

Jenssen har også store forhåpninger til at de begge er med når det for alvor braker løs i september.

— Det handler om å prestere. Hvis vi begge presterer for Groningen og er viktige bidragsytere her er det gode muligheter for at Groningen har to med i den norske troppen, sier Yttergård Jenssen.

Begge var involvert i alle tre kampene sist og Sørloth har allerede har kvittert seg for sin første landslagsscoring.

— Jeg var kjempefornøyd med å få den scoringen (mot Island). Å score tidlig har jeg gjort i stort sett alle klubber og landslag jeg har vært på, og jeg ser ingen grunn til at det ikke skal fortsette, sier trønderen.

- For mye selvtillit

20-åringen er klar på at også han har konkurranse om plassen, men mener det "særtrønderske" er en fordel.

Alexander Sørloth (t.h.) debuterte på U21-landslaget i fjor. Nå er Groningen-spissen tatt opp på A-landslaget.

— Vi har tøff konkurranse på spissplass også. Joshua King spilte jo fast i Premier League, så jeg regner med han har lyst til å fortsette i spissrollen. Samtidig vet jeg at jeg passer veldig bra inn i 4-3-3. Hvis vi spiller med alle trønderne som vi gjorde sist i den formasjonen, kan det bli veldig spennende, sier Sørloth.Landslagskometen er selv klar over at han er stinn av selvtillit.

— Ja, og det er noe med oss trøndere, vi har mye selvtillit, av og til kanskje litt for mye. Jeg var uredd og ikke nervøs da jeg kom inn mot Island og gledet meg bare, sier Sørloth.

Store forventninger

Ruben Yttergård Jenssen scoret sjeldent da han spilte hjemme for Tromsø i Norge, men sist sesong løsnet det for alvor for 28-åringen, som heller ikke er fremmed for å score mål. Han ble faktisk Kaiserslauterns toppscorer ifjor med syv nettkjenninger i 2. Bundesliga.

Ruben Yttergård Jenssen har store forventninger til sitt opphold i Nederland.

— Jeg har store forventninger både til laget og ligaen. Det blir spennende å prøve noe nytt og jeg har fått et godt inntrykk av laget, byen og nederlenderne. Det er nytt språk, nytt lang, ny liga og nye lagkamerater, så alt skal klaffe bra for og lykkes, men jeg håper vi kan kjempe om Europa League-plass i år og lukte på topp fire, sier Jenssen.Siste test for det braker løs for FC Groningen, som endte på 7.-plass i den nederlandske æresdivisjonen i fjor, var mot Premier League-laget Southampton på lørdag. Yttergård Jenssen spilte 70 minutter i et knepent 0-1-tap, der de spilte store deler av kampen med 10 mann.

— Vi var faktisk bede enn de før vi fikk en mann utvist og burde ledet til da (38. spilleminutt). Med en mann mindre ble det bare å forsvare seg, men alt i alt ble det en fin test før Feyenoord til helga, sier Ruben Yttergård Jenssen.

Lillebror til TIL

Rubens lillebror Ulrik (20), som var i Norges A-landslagstropp sist, signerte tirsdag kveld for TIL, etter tre år i franske Lyon.

Storebroren tror det var et klokt valg at lillebroren vendte hjem til norsk eliteserie.

— Det var perfekt for både TIL og Ulrik. Ulrik får masse god erfaring på et bra nivå, noe han mangler for øyeblikket. Det er en vinn-vinn-situasjon for begge part,er for TIL får en veldig god spiller, skryter storebror Jenssen.

Lillebroren var linket til flere nederlandske klubber, men har nå signert for TIL ut 2019. — Ulrik har bare fokus på å prestere for TIL. Gjør han det, får han muligheten til å dra ut igjen, sier Ruben Yttergård Jenssen.