Fotball

- Tror jeg kommer til å spille på Lerkendal igjen

<p>Syv år etter debuten på Lerkendal, skal Per Ciljan Skjelbred (24) spille sin foreløpig siste kamp på stadionet som ga han lysten til å bli profesjonell fotballspiller.</p>

FotballTyskland05.07.2011Foto: Witters/DigitalsportNORWAY ONLYPer Ciljan SkjelbredFussball, Hamburger SV
 • Øivind Presthus

Per Ciljan Skjelbred tar avskjed med hjemmepublikum i kveld.

9. juni 2004 debuterte en 16 år gammel Per Ciljan Skjelbred i eliteserien mot Bodø/Glimt på Lerkendal. Mot Viktoria Plzen tar publikumsyndlingen et foreløpig adjø med Lerkendal, men Skjelbred tror han kommer tilbake.

 • LIVE kl. 20.45: RBK — Viktoria Plzen

- Det blir selvfølgelig rart å spille den siste kampen på Lerkendal, et sted som har betydd utrolig mye i livet mitt. Jeg har selvfølgelig blandede følelser rundt den siste kampen, men samtidig har det vært et mål å komme seg til utlandet, så jeg har vært forberedt på at denne dagen skulle komme , sier Skjelbred.

24-åringen er trygg på at han har gjort et riktig og godt valg når han nå flytter til Hamburg. Men først skal han spille én siste hjemmekamp, før han avslutter RBK-karrieren med to bortekamper mot Sogndal og Viktoria Plzen.

Mange fine øyeblikk

Siden «Lille-Per» presenterte seg for Rosenborg-supporterne for syv år siden, har midtbanespilleren blitt en av klubbens viktigste kontinuitetsbærere. Dersom han spiller de tre siste kampene som gjenstår før han reiser til Tyskland, vil han ende på 239 offisielle kamper for Rosenborg i denne omgang. Selv synes ikke Skjelbred det er enkelt å nevne de største øyeblikkene han har hatt på Lerkendal.

— Jeg kan si at det har vært utrolig mange fine øyeblikk på Lerkendal, men det er vanskelig å peke ut de største øyeblikkene. Jeg vil egentlig trekke frem alle de fine folkene som har vært her opp gjennom årene. Rosenborg har utviklet seg mens jeg har vært her, men jeg mener at kulturen i klubben er bevart av menneskene, sier Skjelbred.

Debuten mot Bodø/Glimt husker han ikke så mye av.

— De minnene har begynt og «fade» litt ut nå, men jeg husker det var utrolig stort å få komme innpå i den kampen. Men egentlig føler jeg at utviklingen og gjennombruddet mitt skjedde før jeg debuterte for A-laget. Tiden på juniorlaget og på Rosenborg 2 var veldig viktig for meg, sier han.

Ciljan fikk sin debut i Mesterligaen i september 2005 mot Olympiakos, og leverte scoring i første omgang på bortebane. Men de største øyeblikkene i europacupene har kommet på hjemmebane.

— Det føltes uvirkelig da jeg plutselig skulle begynne å spille i Mesterligaen i 2005, men det var fryktelig morsomt. For eksempel det å slå Valencia 2–0 på hjemmebane var en stor opplevelse, siden laget viste at vi kan slå hvem som helst på Lerkendal, sier han.

Skjelbreds største nedtur i fotballkarrieren kom også på hjemmebane, da grekeren Ieroklis Stoltidis taklet med strak fot og knakk leggbeina til den gang 18 år gamle Skjelbred.

— Jeg husker ikke så mye av det egentlig, bare at det var brutalt gjort. Taklingen har helt klart vært med å forme meg som fotballspiller, og jeg brukte tid før jeg var tilbake for fullt, sier han.

Kommer tilbake

Skjelbred omtaler overgangen til Hamburg som et eventyr, og vil begynne å lære seg tysk så raskt han kommer til klubben.

— Jeg har ikke begynt å lære språket ennå. Det vil nok være enklest å lære tysk når jeg er i Tyskland, og så kan jeg litt fra før også. Det å lære språket blir jo en del av eventyret det også, sier han.

«Ciljan» tror ikke han har spilt sin siste kamp på Lerkendal.

— Jeg tror jeg kommer til å spille for Rosenborg på Lerkendal. Jeg håper i alle fall det. Men jeg kan aldri vite hva som skjer, sier Skjelbred.

Se noen av svarene Jönsson ga på dagens pressekonferanse på Lerkendal:

svp://98590?view=ap

Pressekonferanse RBK-Plzen Følg RBK — Viktoria Plzen her og chat med vår reporter:

Les også

 1. RBK dropper promo-planene

 2. Her er RBKs mesterligalag

 3. Jim Larsen friskmelder seg selv

 4. RBK spiller med sørgebånd mot Plzen

 5. Slik skal RBK slå tsjekkerne

 6. - Jeg pleier å være et høstmenneske

 7. RBK sto stille i ett minutt

 8. Ciljan: - Fotball betyr null og niks nå

 9. Vil angripe Rosenborg på Lerkendal

svp://98592?view=ap

Les mer om

 1. Champions League