Fotball

Alsaker om overgangsvinduet i Premier League: Her må toppklubbene forsterke

Overgangsvinduet i England åpner 1. juli. Mange av storklubbene har allerede begynt sommerhandlingen.

Manchester United lyktes i Europaligaen, men slet mer i Premier League. Øyvind Alsaker tror klubben kommer til å handle stort i sommer.
 • Håvard Karlsen

– Det blir garantert overgangsrekord, dyrt og vilt, sier Øyvind Alsaker.

I fjor brukte de 20 Premier League-klubbene over én milliard pund (nærmere 11 milliarder kroner) i sommervinduet.

Pengene vil sitte løst også denne gangen, tror TV 2-kommentator Alsaker, som også er spent på hva topplagene vil foreta seg.

Her gir han sin vurdering av storklubbene, og hva de trenger å få inn i stallen før seriestarten i august;

Øyvind Alsaker har god kjennskap til Premier League etter alle sine år som kommentator for TV 2.

Chelsea

– Chelsea er et lag som alltid kjøper stort og dyrt, sier Alsaker.

London-klubben surfet gjennom sesongen uten så mange problemer, og vant serien sju poeng foran Tottenham.

Tidlig denne uka kom nyheten om at Eden Hazard har brukket ankelen på trening. Den belgiske superstjernen blir trolig ute i rundt tre måneder.

– Spørsmålet er om han blir, det er ikke helt avklart ennå. Uansett, en skade på den viktigste spilleren, er ikke ideelt inn mot en ny sesong, sier Alsaker.

Diego Costa kan også være på vei bort, mens klubben også må få inn en erstatter for John Terry.

– Chelsea må hente en midtstopper, en som skal gå rett inn på laget. Her er Virgil van Dijk nevnt. Det er naturlig å se for seg at Chelsea henter en spiller i hver lagdel; en stopper, en kantspillere, og en offensiv, alle på et høyt nivå, sier Alsaker.

Han legger til at det er en ny situasjon for Antonio Conte neste sesong, med Champions League.

– Det krever dobbel dekning, sier Conte.

Romelu Lukaku er også nevnt i forbindelse med Chelsea, som en erstatter for Costa. Han vil trolig koste mellom 650 og 700 millioner kroner.

 1. Les også

  Chelseas superspiss bekrefter: – Conte vil ha meg vekk

 2. Les også

  Alvorlig skade for Chelsea-stjerne

Eden Hazard brakk ankelen under landslagssamling for Belgia nylig.

Tottenham

– Førsteelleveren til Tottenham er veldig solid, men det er noe med bredden i den stallen som er litt mangelfull, sier Alsaker.

Han tror først og fremst Tottenham vil ha inn en spiss, som kan tilby mer enn det Vincent Janssen kan.

– En midtstopper til er også noe de også vurderer, selv om de kan bruke Eric Dier der, hvis en av de to andre er ute. Kevin Wimmer har ikke helt slått til heller, sier Alsaker.

Kyle Walker er også koblet til City.

– En høyreback er helt sikkert en prioritet. Litt av hemmeligheten til Mauricio Pochettino er å ha to gode, offensive backer på kanten, sier Alsaker, som tror Spurs-manageren allerede har gjort et viktig grep.

– Han har sikret seg langtidskontrakter med alle de viktige spillerne, og de kommer nok til å gi prosjektet ett år til. Etter det vil det bli tøft å beholde profilene, da de får halvparten av lønna de blir tilbudt i andre klubber, sier Alsaker.

Christian Eriksen leverte en fantastisk sesong for Tottenham. Dansken har åpnet for en overgang bort fra London-klubben, og har blant annet sagt at en overgang til Barcelona vil være vanskelig å si nei til.

– Det virker ikke som om de behøver å selge, sier Alsaker.

Les også

Premier League-klubbene håver inn milliarder: Seriemester Chelsea satte rekord

England-back Kyle Walker er koblet til Manchester City.

Manchester City

Pep Guardiola har allerede sikret seg den portugisiske playmakeren Bernardo Silva fra Monaco for rundt 460 millioner kroner, samt keeperen Ederson (377 millioner kroner) fra Benfica.

– City er linket med Ryan Bertrand (Southampton) og Kyle Walker (Tottenham), og de vil garantert får inn nye folk på begge sidebackene, sier Alsaker.

Monacos Kylian Mbappe er også en aktuell spiller for City.

– Det blir nok en overgangsrekord. Prisnivået kommer i hvert fall til å gå opp, sier Alsaker om spissen som kan bli solgt for én milliard kroner.

– City får tilbake İlkay Gündoğan (skadet under store deler av fjorårssesongen, red.anm.), og får nesten en ny spiller der, sier Alsaker.

Han mener City har et bra lag når alle spillerne er tilgjengelig, men at de må fornye seg litt.

– De har allerede hentet inn en langsiktig erstatter Silva, men når klubben snakker om å vinne en kvadrupel (alt), så kommer det til å koste. Pep Guardiola må ha noen trofeer neste sesong, noe annet er det ikke snakk om, sier Alsaker.

Les også

Manchester City hentet keeper for 380 millioner

Bernardo Silva er hentet til City fra Porto for rundt 460 millioner kroner. Her er han i aksjon for Monaco i Champions League-kampen mot Juventus.

Liverpool

– De må styrke stallen betraktelig, og klart mest av topp seks-lagene, sier Alsaker.

Liverpool klarte å sikre seg en kvalifisering til Champions League i siste serierunde. Klubbens eiere, Fenway Sports Group (FSG), er forberedt på å bruke 100 millioner pund på nye spillere i sommer. Romas Mohamed Salah skal være nære en overgang, mens Southamptons midtstopper Virgil van Dijk skal ha sagt at han ønsker seg en overgang til de helrøde.

Det ble en brå slutt i jakten på nederlenderen onsdag, da la ut en beklagelse på sin hjemmeside på måten de har forsøkt å overbevise midtstopperen om å spille på Anfield neste sesong, uten noen formell henvendelse fra Liverpool til Southampton.

Les også

Liverpool avslutter jakten på ettertraktet stopper – beklager overfor Southampton

RB Leipzigs midtbanespiller Naby Keita er også et hett navn på Anfield, men klubben har sagt at de vil avslå alle bud på landslagsspilleren fra Guinea, ifølge avisen Leipziger Vokszeitung.

– Det er et press på Klopp også, og han bør helst vinne noe snart. Uansett, han er den største signeringen de har gjort siden de vant ligaen (1989/1990). Det gjør at de slipper å lure på om de har ett mann i den rollen, sier Alsaker.

TV2-kommentatoren tror Liverpool vil ha inn en midtstopper, en venstreback, og en sentral midtbanespiller.

– Med Salah inn, er de et stykke på vei. Klopp har uansett et kjempedilemma med Daniel Sturridge.

– Det er helt dødfødt å fortsette med ham. Han passer ikke inn i den veldig krevende stilen til Klopp, men er likevel en av de mest effektive spissene, sier Alsaker, som også tror Liverpool fort kan kvitte seg med belgiske Divock Origi i sommer.

Les også

Premier League-draktene: Liverpool best til nå

Alsaker mener Daniel Sturridge ikke passer inn i stilen til Jürgen Klopp.

Arsenal

Arsène Wenger forlenget nylig kontrakten sin med London-klubben. Nå har han rettet øynene sine mot nye spillere. Franskmannen er avbildet i Nice sammen med klubbdirektør Ivan Gazidis. Det er en liten kjøretur unna Monaco, der Kylian Mbappe har levert en strålende sesong.

Arsenal skal være villig til å tilby 100 millioner euro, rundt 950 millioner kroner, for stjerneskuddet. En rekke andre storklubber jakter signaturen til 18-åringen, som scoret 26 ganger for Monaco i alle turneringer denne sesongen.

– Wenger har selvfølgelig en unik tilgang i klubbene han har trent. Det er ikke utenkelig at han klarer å hente Mbappe, men det vil være et kjempescoop, sier Alsaker.

Han synes det er litt vanskelig å lese hva Arsenal vil foreta seg i sommervinduet.

– Fremtiden til Alexis Sánchez og Mesut Özil er forstyrrende og uavklart. En ny keeper er en nødvendighet, og en midtstopper bør være på agendaen. Shkodran Mustafi har klart seg greit, men Laurent Koscielny er over 30, og Gabriel er ikke god nok i mine øyne, sier Alsaker, og legger til.

– Jeg tror ikke det kommer mye nytt, spesielt ikke hvis Arsenal beholder Sánchez og Özil. Hvis de får i gang Danny Welbeck, og Aaron Ramsey får en hel sesong, kan det bli bra. Han er en av de beste midtbanespillerne i England i form, sier Alsaker, som tror Arsenal henter én eller to toppnavn.

Tirsdag ble det for øvrig klart at London-laget henter backen Sead Kolasinac fra tyske Schalke.

Les også

Bekreftet: Wenger signerte ny kontrakt med Arsenal

Klarer Arsene Wenger å lokke Monaco-stjernen Kylian Mbappe til London?

Manchester United

– Manchester United kommer til å handle stort. Det er sånn det er i den klubben, sier Alsaker.

Før 2016/2017-sesongen kom stjernenavn om Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic og Henrikh Mkhitaryan til klubben.

– De kommer helt åpenbart til å hente en verdensklassespiss, sier Alsaker.

Atlético Madrid-stjernen Antoine Griezmann er blitt hyppig nevnt i forbindelse med United, men franskmannen ser ut til å bli værende i Spania.

– Mourinho spiller helst med én på topp, og etter at Griezmann forsvant litt ut av bildet, så er spørsmålet hva han har bruk for. Vil United går for en stor, sterk spiss? sier Alsaker, og nevner Romelu Lukaku.

Andrea Belotti kan se tilbake på en god sesong for Torino. Nå kobles han til Manchester United.

Andrea Belotti er også en aktuell kandidat, sier Alsaker. Han scoret scoret 27 mål på 34 kamper for Torino forrige sesong. 23-åringen har en utkjøpsklausul på 85 millioner pund.

– Et spørsmål for Mourinho er også hvem han vil satse på, trimme stallen, og få ut en del av de han ikke vil ha med videre, sier Alsaker, og mener det blant annet er dødt løp mellom midtstopperne Phil Jones, Eric Bailly, Chris Smalling og Marcos Rojo.

– Hadde han tatt ut to ellevere og satt de mot hverandre, ville de spilt 1–1, sier Alsaker.

Offensivt mener han behovet for forsterkninger er størst, med Zlatan Ibrahimovic ute, og Wayne Rooney på vei bort.

– United henter i hvert fall én, sannsynligvis to, spillere i det øvre sjiktet, sier Alsaker.

Les også

Griezmann har ikke hjerte til å forlate Atlético: - Det er en tøff tid for klubben

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5