Bekreftet: Manchester United selger Wayne Rooney

Den engelske fotballstjernen returnerer til Everton.

Wayne Rooney er klar for Everton.

Det bekrefter Manchester United og Everton på sine nettsider.

Spissen har skrevet under på en toårsavtale med Liverpool-klubben. Klubbene har ikke offentliggjort hvor stor overgangssummen er, men det er tidligere blitt spekulert på at det kan være på cirka 10 millioner pund, tilsvarende nesten 110 millioner kroner.

Dermed er Rooney tilbake i Everton, klubben han forlot for 13 år siden for å spille for Manchester United. Hos de røde har engelskmannen rukket å bli klubbens mestscorende spiller gjennom tidende.

Her feirer Rooney målet som gjorde ham til Manchester Uniteds mestscorende spiller gjennom tidende. Det kom i en bortekamp mot Stoke, der Rooney scoret 1–1 på overtid og reddet ett poeng for gjestene.
Les også

Fotballstjernenes ekteskap fikk stor oppmerksomhet. Nå begynner sønnen å gjøre seg bemerket.

– Det er en herlig følelse å være tilbake. Jeg gleder meg, og kan nesten ikke vente på å møte spillerne, komme meg på treningsfeltet og så på banen for å spille, sier Rooney til Evertons hjemmeside.

I Manchester har Rooney vunnet blant annet fem serietitler, FA-cupen og Champions League.

Manchester United-trener José Mourinho takker Rooney for jobben han har gjort i klubben.

– Det er ingen hemmelighet at jeg lenge har vært en beundrer av Wayne. Han har vært veldig profesjonell mens han har vært i klubben, og vil stå i historiebøkene i mange år fremover, sier portugiseren til klubbens hjemmeside.

Wayne Rooney slo gjennom som fotballspiller i Everton. Nå er han tilbake.
Les også

Fotballtalent kollapset i treningskamp - hentet i helikopter

17. august 2002 fikk Rooney sin debut for Everton, da bare 16 år gammel, i en Premier League kamp mot Tottenham. Han ble for alvor kjent da han senket storlaget Arsenal med sin matchvinnende scoring 19. oktober 2002. Det gjorde ham til tidenes yngste målscorer i Premier League – en rekord som senere er blitt slått.

Da Rooney var 18 år, høsten 2004, forlot han Everton til fordel for Manchester United. Overgangssummen var på over 250 millioner kroner, og gjorde ham til den dyreste spilleren under 20 år noensinne.

Overgangen falt ikke i god jord hos Everton-supporterne, og hver gang han har returnert til Goodison Park som Manchester United-spiller, er han blitt møtt med pipekonsert. Nå skal han igjen spille i blått.

– Den første kampen tilbake i Everton vil bli en følelsesladet dag for meg, og jeg ser frem til det. Jeg kommer ikke tilbake bare fordi det er laget jeg holder med, laget jeg vokste opp med å spille for. Jeg kommer tilbake fordi jeg føler klubben har fremgang og kan bli suksessfull, sier Rooney.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport: Tviler på Rosenborg, hyller Tour de France-hardhausene og slakter overgangsvinduets priser: