Neymar var regissør mot erkerivalen. Etter kampen snakket treneren om Barcelona-stjernens fremtid.

– Fra mitt ståsted har vi Neymar i laget og vi stoler på ham.

Neymar spilte en god kamp mot Real Madrid i Miami.

Barcelona – Real Madrid 3–2

Selv om det bare var en treningskamp levde lørdagens El Clásico opp til hypen. Gerard Pique ble matchvinner i Barcelonas 3-2-seier over Real Madrid i Miami.

Foran 66.000 tilskuere styrte den spanske stopperprofilen inn vinnermålet etter et Neymar-frispark i det 50. minutt.

Ingen av lagene sparte på kruttet i inngangen til kampen. Barcelona startet med den berømte MSN-trioen Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar, mens Real Madrid hadde Gareth Bale, Karim Benzema og Luka Modric i startoppstillingen. Cristiano Ronaldo er fortsatt på ferie og var derfor ikke å se i Miami.

Med stjernespekkede lag ble det en fartsfylt og underholdende treningskamp. Etter bare fire minutter løftet Messi ballen forbi Real-keeper Keylor Navas til 1–0. Skuddet gikk inn via Raphaël Varane.

Lionel Messi sendte Barcelona i føringen allerede etter fire minutter. Her i duell med Real Madrids Casemiro.

Tre minutter senere måtte Navas plukke ut nok en ball fra nettmaskene. Ivan Rakitic var sist på en pasning fra Neymar og avsluttet klinisk til 2–0. Real Madrid hang virkelig i tauene, og de liljehvite var heldige som ikke lå under med tre mål da Suárez prøvde seg fra kort hold.

Les også

Varsku her, Rosenborg: Celtic varmet opp med knusende 5-0-seier

Våknet

Like etterpå fant Zinédine Zidanes mannskap en vei tilbake i kampen. Med ballen i beina gikk Mateo Kovacic på et stormende løp mot Barcelonas 16-meter, fintet seg forbi Pique og skjøt inn 1-2-reduseringen. Real scoret på sin første avslutning på mål.

Scoringen så ut til å vekke Real Madrid-stjernene, men av keeperne var det fortsatt Navas som hadde mest å gjøre. Etter en halvtime stoppet han Messi fra å gjøre 3–1. Noen minutter senere utlignet Marco Asensio etter en vellykket kontring.

Både Barcelona og Real Madrid lot sine stjernespillere være på banen ved starten av annen omgang. Neymars frispark i det 50. minutt skulle vise seg å bli avgjørende. Brasilianeren slo perfekt inn i boksen, og helt uhindret kunne Pique slenge frem høyrefoten og styre inn 3–2.

Selv om rivalene møttes til vennskapskamp, var Rakitic heldig som slapp unna det røde kortet da han etter en time tilsynelatende ga dommer Jair Marrufo en dytt.

Les også

Chelsea-legenden skulle bare dele et bilde fra familieferien. Det ble dyrt.

Vil ikke spekulere om Neymar

Neymar ble tatt av banen etter 72 minutters spill. Kampen kan ha vært hans aller siste i Barcelona-drakten. 25-åringen har den siste tiden blitt sterkt koblet til Paris Saint-Germain for en rekordsum på over 2 milliarder kroner.

– Jeg ønsker ikke å spekulere om Neymar. Jeg prøver alltid å snakke om ting som skjer enn om ting som kanskje vil skje. Vi må vente og se. Fra mitt ståsted har vi Neymar i laget og vi stoler på ham, sa Barcelonas ferske trener Ernesto Valverde.

Det var Barcelonas tredje strake seier på USA-touren. Katalanerne kom til lørdagens rivaloppgjør med seirer mot Juventus (2–1) og Manchester United (1–0) i ryggsekken.

Real Madrid venter fortsatt på sin første seier i sommer. Før El Clásico-kampen hadde den regjerende La Liga- og mesterligavinneren tapt for United (på straffer) og Manchester City (1-4).

– Vi viste to ansikter i denne kampen, der det ene var bedre enn det andre. Uansett jobber vi for å bli klar til 8. august, sa Zidane og viste til den europeiske supercupfinalen mot Manchester United i Skopje.

(©NTB)