Fotball

Magetrøbbel for Rosenborg

<p>Sykdom skaper midtbanebry for Jan Jönsson.</p>

Rosenborg-Viking 1-1 MICHAEL JAMTFALL KIM NYGÅRD

 • Christian Skare Stendal

I morges våknet nemlig både Gjermund Åsen og Michael Jamtfall opp med magetrøbbel, og begge er usikre til morgendagens oppgjør mot Lillestrøm.

— Vi må se hvordan det går med dem i løpet av dagen. Det er ingen av dem som er aktuelle per nå, men ting kan jo endre seg. Det er viktig at de får i seg næring og væske nå mens det holder på, sier medisinsk koordinator i Rosenborg, Haakon Schwabe.

Mageplagene må slippe i løpet av dagen om de skal være aktuelle for morgendagens kamp. Avgjørelsen tas i morgen tidlig.

Det skaper uansett trøbbel for trener Jan Jönsson, som foreløpig ikke har noen lagoppstilling klar til LSK-kampen.

Tre midtbanespillere synes klare; Markus Henriksen, Per Ciljan Skjelbred og Daniel Fredheim Holm. Men det kan bli aktuelt å flytte Skjelbred ut mot venstre på midtbanen – der han spilte i store deler av sesongoppkjøringen. Det vil i tilfelle rydde plass for Fredrik Winsnes sentralt på midtbanen, noe som er den mest trolige løsningen om ikke Åsen blir friskmeldt før kampen. Et annet alternativ er å plassere Trond Olsen på venstrekanten, med Skjelbred og Henriksen sentralt, og Fredheim Holm på høyresiden.

- Jeg vil jo at vi skal være hele og friske. Vi har ikke så stor stall, sier Jönsson på spørsmål om hva sykdomsproblemene har å si for Rosenborg.

Etter to seriekamper står laget fortsatt uten poeng, og nå ivrer treneren etter å slette smultringen i poengprotokollen.

— Kampen mot Lillestrøm er viktig. Det er viktig at vi går rett vei, men vi må fortsatt se mest på prestasjonene. Klarer vi å utvikle den prestasjonen vi hadde mot Stabæk videre skal vi ta poeng mot Lillestrøm, sier han.

At gullrival Vålerenga tapte 0-1 for Stabæk i går tenker han derimot ikke så mye på.

— Nei, det blir fortsatt å holde fokus på oss selv. Det er for tidlig å tenke på hva de andre gjør, sier han.

PS ! Per Ciljan Skjelbred måtte forlate feltet på dagens trening etter trøbbel med en tå, men er klar til morgendagens kamp. Morten Moldskred og Boti Goa er begge uaktuelle.

Trolig lagoppstilling for Rosenborg (4-4-2):

Daniel Örlund – Mikael Lustig, Jon Inge Høiland, Jim Larsen, Mikael Dorsin – Daniel Fredheim Holm, Markus Henriksen, Fredrik Winsnes, Per Ciljan Skjelbred – Mushaga Bakenga, Rade Prica.

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Disse skal knekke Vålerenga

 2. FOTBALL

  Winsnes i ankerrollen

 3. FOTBALL

  RBK testet Winsnes sentralt

 4. FOTBALL

  Disse starter toppkampen for MFK

 5. FOTBALL

  Jönsson er usikker på elleveren

 6. FOTBALL

  Her er Jönssons endringer