Fotball

Bittert poengtap for TUIL som kunne sikret plassen i 1.-divisjon: – Vi ble kanskje litt feige

TUIL hadde både tre poeng og ny 1.-divisjonskontrakt i lomma, men like før slutt utlignet Åsane.

SCORET: Her feirer Mohammed Ahamed mål sammen med Vegard Lysvoll. (Arkivfoto)
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

Åsane 2–2 Tromsdalen

– Tidvis gjorde vi en veldig god bortekamp. Vi hadde mye ball og banespill, men kanskje ble vi litt feige på slutten. Det er også litt naturlig, i og med at vi kunne sikret plassen i 1.-divisjon med tre poeng, sier TUIL-trener Gaute Helstrup til iTromsø.

Med seier hadde det ikke vært noen teori igjen – da kunne TUIL feire at de spiller i 1.-divisjon neste år. Men Geir André Herrems utligning i det 89. minutt sørget for at det fortsatt er litt spenning for TUIL i bunnen av tabellen.

– Selvfølgelig skulle jeg ønske at vi turte å bruke ballen litt mer, og vi satte et høyere press på slutten. Det var kjipt med 2–2 på slutten, men vi får ikke gjort så mye med det nå. Vi tar med oss ett poeng, og nå skal vi lade opp til det som kan bli en veldig artig kamp mot Fredrikstad, fortsetter Helstrup.

Les også

Målscorerne om kvelden som alltid vil bli husket i Tromsø: – Jeg tror det har betydd alt for TIL

Fredrikstad må slå Ranheim

TUIL har 31 poeng på 11.-plass. Fredrikstad – som innehar kvalikplassen – kan oppnå 32 poeng – for laget fra Plankebyen har tre kamper igjen.

Men da må de først slå sterke Ranheim på hjemmebane tirsdag. Og så skal Fredrikstad på besøk til TUIL Arena kommende helg.

TO POENG TAPT: Gaute Helstrup mener TUIL leverte en god bortekamp, men måtte konstatere at de mistet to poeng i sluttminuttene.

– Fredrikstad har en god mulighet til å vinne på hjemmebane tirsdag. Vi skal uansett gjøre oss klar til å slå dem på søndag, sier Helstrup.

God «Mo»

Det var Åsane som tok ledelsen i kampen ved Erik Huseklepp. Adrian Mikkelsen reddet først fra Herrem, men Jonas Hestetun plukket opp ballen og sendte den til Erik Huseklepp, som sikkert satte inn 1–0.

Det var mot spillets gang. TUIL hadde ballen mye før hvilen, men slet med å skape de store sjansene.

«Dalingan» fikk imidlertid en perfekt start på andreomgangen. Jo Nymo Matland slo inn et glimrende frispark og lille, store Mohammed Ahamed headet inn utligningen. Da var det spilt 48 minutter.

Les også

Han har bare spilt 11 av 25 kamper. I siste kamp jakter Christer Johnsgård likevel toppscorertittelen i divisjonen

Åsane-press

TUIL fortsatt å dominere, og det var fortjent da Lars Henrik Andreassen sendte bortelaget i ledelsen i det 69. minutt.

«Larsha» fikk en nydelig stikker fra Lars-Gunnar Johnsen. Rolig og behersket plasserte Andreassen inn 1-2-scoringen for TUIL.

Bare fire minutter senere kunne det stått 1–3. En stygg feilpasning fra Åsane gjorde at «Mo» kunne slå ballen igjennom til «Larsha», men denne gangen reddet keeper Erik Østgård.

Etter dette trakk TUIL laget noe tilbake i banen, og Åsane overtok initiativet. I det 76. minutt headet Herrem like utenfor på en stor sjanse. Herrem ville ha straffe i duellen med Steffen Skogvang Pedersen, men dommeren sa nei.

Fire minutter senere skjøt Herrem over fra skrå vinkel og fem meter.
Det var derfor ikke ufortjent at bergenserne fikk med seg ett poeng i sluttminuttene.

Les også

Her er 10 europakamper TIL-fansen aldri glemmer

KAMPFAKTA

1.-divisjon, søndag:

Åsane 2 (1)

TUIL 2 (0)

Scoringer: 1–0 Erik Huseklepp (15), 1–1 Mohammed Ahamed (48, Jo Nymo Matland), 1–2 Lars Henrik Andreassen (69, Lars-Gunnar Johnsen), 2–2 Geir André Herrem (89)

Målsjanser: Åsane 4 – TUIL 3

Dommer: Mohammad Usman Aslam (Lier IL)

Tilskuere: 860 på Myrdal stadion

TUILs lag: Adrian Mikkelsen – Steffen Skogvang Pedersen, Anders Jenssen, Tobias Nygård Vibe, Jo Nymo Matland – Håkon Kjæve (Mathias Dahl Abelsen fra 82. min.), Lars-Gunnar Johnsen, Anders Karlsen, Lars Henrik Andreassen – Vegard Lysvoll (Jonas H. Fundingsrud fra 88. min), Mohammed Ahamed.

Les mer om

  1. Erik Huseklepp
  2. Jo Nymo Matland
  3. Tromsdalen Fotball