Fotball

– Fant ut at det er dette som er mitt hjem

Michael Barrantes vraket dagens motstander og flere andre klubber da han skrev under ny AaFK-kontrakt.

SER FRAMOVER: Framtiden er spikret, og Michael Barrantes blir å finne på Color Line stadion i alle fall ut 2015-sesongen. Nå tar Barrantes og AaFK sats i håp om å sikre en historisk tredjeplass som vil garantere Europacupspill neste år. Til tross for litt smerter i et kne var Barrantes i storform på gårsdagens trening.
 • Eirik Nesset Hjelvik
  Eirik Nesset Hjelvik
INGEN KANT: Trener Jan Jönsson er tydelig på at Michael Barrantes ikke er noen typisk kantspiller. I kveld er costaricaneren tilbake sentralt i banen.
svp://2485?view=smp
 • Direkte 18.00: Aalesund — Brann

I kveld håper Michael Barrantes at han og resten av laget skal finne tilbake til formen slik at AaFK kan feire bronse ved sesongslutt.

– En bronse er noe du kan se tilbake på etter karrieren. Det betyr mye, ikke bare for meg, men også for klubben og supporterne. Samtidig kan en tredjeplass gi motivasjon til å satse enda høyere neste år, sier Michael Barrantes foran kveldens oppgjør mot Brann.

For en liten måned siden levde gullhåpet så vidt hos AaFK-spillerne. Nå er det bronsen AaFK håper på. I så fall må en negativ periode – med bare ett poeng på de fire siste kampene – ta slutt i kveld.

– Jeg tror ikke presset på medalje har påvirket oss negativt. Mot Start og Rosenborg var vi egentlig bare uheldige. Mot Molde og Odd var vi dårlige, men sånn er fotballen. Det vil svinge, mener Barrantes.

Selv har ikke costaricaneren vært i nærheten av å prestere opp mot det han kan i høst.

– Jeg synes egentlig at jeg har spilt greit. Den største forskjellen er at jeg ikke har vært involvert i målene våre, men i år har vi flere målscorere, sier han.

Trives best i midten

Samtidig er det liten tvil om at taktikken i høst ikke har blitt lagt like mye opp etter Barrantes som den kanskje har blitt tidligere.

I flere kamper har stjernespilleren startet med utgangsposisjon på kanten.

– Jeg trives nok best sentralt. Der er der jeg føler jeg passer best, siden jeg blir mye mer involvert i spillet. Men jeg respekterer trenerens avgjørelse, understreker Barrantes.

Mye tyder på at costaricaneren får tilbake favorittposisjonen sin i kveld. Jan Jönsson håper det kan bli en faktorene som bidrar til å snu AaFKs negative trend. For Jönsson er klar på at det er sentralt i banen han helst vil bruke 29-åringen.

– Ja, ja. Det er helt klart. I høst har han stort sett spilt på kanten fordi vi har manglet en del kantspillere. Men når det er sagt vil jeg ikke si at han har vært noen typisk kantspiller. Utgangsposisjonen hans har kanskje vært kant, men han har hatt stor frihet, minner Jönssn om.

Vraket Brann

Frihet får han trolig i kveld også, men trolig vil Brann passe langt bedre på costaricaneren enn de gjorde i cupfinalen 2011. – Et stort minne, mimrer Barrantes.

Han har imponert Brann-ledelsen såpass at de i sommer forsøkte å hente han til Bergen.

Ifølge Barrantes selv vraket han tilbud fra Brann og flere andre klubber – både norske og utenlandske – for å bli i AaFK.

– Som spiller på utgående kontrakt er det naturlig at du får tilbud. Jeg måtte naturligvis lytte til tilbudene jeg fikk, men til slutt fant jeg og familien min ut at det er dette som er vårt hjem. Vi trives godt her og ønsket å bli værende, sier Michael Barrantes og tenker på kona Andrea og sønnen Arjen.

På fritida er Barrantes en rolig type som verdsetter familien og bruker mye tid på dem. Så da AaFK kom opp med et godt økonomisk tilbud – og familien ville bli værende i Aalesund – slo han like godt til på kontrakten som binder han til klubben ut 2015-sesongen.

– Det har vært godt å få unna alle spekulasjonene, sier Barrantes.

Nå er fokuset utelukkende på det sportslige. I kveld er det Brann som gjelder. Kun seier er godt nok om tredjeplassen skal være innenfor rekkevidde.

– Vi må vinne i kveld. Brann er et godt, spillende lag som passer oss. Jeg har god tro, sier Michael Barrantes.

Følg kampen her:

svp://2485?view=smp

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde8512158716
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK
 3. SK Brann