Fotball

Beskylder Vindbjart for manglende "fair play"

Fløy mener Vindbjart burde ha frarådet klubben fra å bruke Torjus Kydland i søndagens lokaloppgjør.

Torjus Kydland - her med blodig leppe etter en smell under dagens kamp mot Vindbjart - burde vært suspendert til kampen mener Vindbjart, som har lagt inn protest.
  • Steffen Stenersen

— Vi er veldig lei oss for det som skjedde etter kampen, sier Dagfinn Grastveit, som er leder av seniorstyret i Fløy.

Søndagens kamp mellom Fløy og Vindbjart vil bli husket i lang tid. Hjemmelaget fra øya vant 4-3, etter å ha ledet 3-0 da klokka passerte 90 minutter.

Men de tre poengene er ikke helt sikre for Fløy ennå. Vindbjart leverte inn en protest rett etter kampslutt.

Rørt matchvinner for Fløy:

Les også

Lokal unggutt ble helten i ellevilt sjumålsdrama: - Sykeste jeg har opplevd

Det venndølene reagerte på er at Fløy brukte Torjus Kydland, da de mente han fikk sitt tredje gule kort mot Tønsberg forrige kamp, og dermed skulle ha vært suspendert mot Vindbjart.

«Fløy skal ha trodd at Kydland hadde 4 gule kort og dermed var spilleberettiget, men Kydland fikk to gule kort og ble utvist i vår-kampen mot VFK, og fikk dermed strøket det gule kortet.» skriver Vindbjart på sine nettsider.

Fløy på sin side henviste til Norges Fotballforbunds hjemmesider, der Kydland før dagens kamp sto oppført med fire gule kort.

Kydland fikk for øvrig to gule kort — og dermed rødt kort - i søndagens kamp. Ole Fredrik Thorsen ble den store helten på overtid for Fløy.

Legger seg langflat

Klubben har ennå ikke fått klarhet i om Kydland hadde karantene mot Vindbjart, men Grastveit legger seg langflat om det er tilfellet.

— Det er oss som klubb som har ansvaret for sånne ting, og dette skal ikke skje. Vi har ikke gode nok rutiner, og det et jeg som har ansvaret for det. Han stod oppført med fire gule kort på fotball.no, og vi trodde han var spilleklar, sier han.

Fløy var i ekstase etter 4-3-seieren langt på overtid i lokaloppgjøret. Det ble fort snudd til fortvilelse.

- Treneren (Steinar Skeie) og oppmannen (Harald Hansen) til Vindbjart kom bort rett etter kampslutt. De var tre-fire av oss som satt og hørte på hva de hadde og si, og det er klart at de visste at Kydland ikke var spilleberettiget før denne kampen. Vi er veldig skuffet over Vindbjart, og fremgangsmåten deres, sier Grastveit.

- De burde ha sagt fra

Han mener Vindbjart burde ha kommet før kampen og advart Fløy.

— Vi har et samarbeid med Vindbjart, og vi utviklet i sin tid en cup (Sør Cup) som de ble invitert til å være med på, og få økonomiske gevinster fra. Vi stod med tre poeng før denne kampen, og hadde i realiteten rykket ned. De burde ha sagt fra, sier Grastveit, som husker en lignende sak i en nedrykkskamp mot Ålgård for tre år siden.

— Da kom motstanderlagets trener bort til oss, og sa fra at en av våre spillere ikke burde spille den kampen. Det er fair play, men jeg sier ikke at alle ville ha gjort det samme. Det er forskjellig praksis i forskjellige klubber, sier Grastveit.

Det er klubbene selv som har ansvaret for å sjekke om egne spillere er spilleberettiget eller ikke i 2. divisjon.

— Vi skulle ønske at fotballforbundet hadde et system til å fange opp slike forhold. Vi har i flere år etterlyst at man skal få opp et varsel når man legger inn spillere som skal sone, men forbundet har vært klare på at det er klubbens ansvar å sørge for at slike ting skjer, sier Grastveit.

Det blir nå opp til NFF å se på saken. Dersom Vindbjart vinner fram med protesten sin, blir de trolig tildelt en 3-0-seier, og Fløy blir bøtlagt

— Dette er synd for oss og våre spillere, men også for tabellnaboene til Vindbjart, som denne saken får konsekvenser for, sier Grastveit.

Avventer svar fra forbundet

Vindbjart-trener Steinar Skeie ønsker ikke å si så mye om saken før forbundet har kommet med en uttalelse.

— Vi har lagt inn en protest, og avventer et svar fra NFF, sier han.

— Fløy er veldig skuffet over fremgangsmåten til Vindbjart. Hva tenker du om det?

— Det får stå for deres regning, sier Skeie.

— Visste dere at Kydland ikke var spilleberettiget før kampen?

— Vi kommer med en kommentar når NFF har kommet med sin beslutning, sier Skeie, som tror fotballforbundet vil komme med en avgjørelse ganske kjapt.

- På sin hjemmeside hevder Fløy at Kydland var spilleberettiget, og på alle måter så håper jeg det. Uansett, uavhengig av vår protest, ville NFF ha tatt affære om han ikke var det, sier Skeie.

— Så dere hadde ikke trengt å levere inn en protest?

— Sannsynligvis ikke, sier Skeie.

— Fløy mener at dette ikke var særlig sportslig av dere. Hva synes du om det?

— Det får også stå for deres regning. Vi jobber sterkt med fair play i Vindbjart, og vil fortsette med det, sier Skeie.

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. Fløy
  3. Vindbjart FK