Fotball

– Vil ikke hvile spillere

<p><strong>INNSBRUCK:</strong> Freddie Ljungberg ønsker ikke at Lars Lagerbäck skal hvile spillere mot Spania.</p><p><strong>SE VIDEO: <a href="/webtv/?id=90465&amp;autoplay=1&amp;category=Nyheter&amp;page=0">— Kneet holder</a></strong></p>

GEPA-1006086831A - SALZBURG,AUSTRIA,10.JUN.08 - FUSSBALL - UEFA Europameisterschaft, EURO 2008, Griechenland vs Schweden, GRE vs SWE. Bild zeigt Fredrik Ljungberg (SWE). Keyword: Trinkflasche.Foto: GEPA pictures/ Felix Roittner Foto: GEPA pictures/ Felix Roittner

  • Ole K. Sagbakken I Østerrike

Ed Sykes / BPIEuro 2008 - Group DGreece v Sweden10th June, 2008--------------------Greece captain Angelos Basinas is tackled by Mikael Nilsson of Sweden Foto: Ed Sykes / BPI

BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASESwedish defender Fredrik Stoor (L) vies with Greek forward Georgios Samaras during their Euro 2008 Championships Group D football match Greece vs. Sweden on June 10, 2008 at Stade Wals-Siezenheim, in Salzburg, Austria. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS -- MOBILE SERVICES OUT -- Foto: ARIS MESSINIS

– Vinner Russland er det skummelt for oss å samtidig ikke få et resultat mot Spania. Derfor ønsker ikke jeg at det hviles spillere, sa den svenske landslagskapteinen under lagets siste pressekonferanse før kampen mot Spania.

Årsaken til Ljungbergs uttalelse er de siste dagers spekulasjoner i Sverige om at landslagssjef Lagerbäck kommer til å spare småskadde spillere, slik at de blir 100 prosent klare til den avgjørende kampen mot Russland i neste uke.

Og det er Zlatans trøblete kne som har vært årsak til den største diskusjonen:

– Resultatet av om det skjer eller ikke, vil du se i morgen, var imidlertid Lagerbäcks svar på det fredag.

– Vanskelig

– Det er vanskelig å hvile spillere i mesterskap, hvor hver kamp betyr så mye. Jeg tror ikke det er lurt å sitte og vente med spillere til Russland-kampen, sa kaptein Ljungberg.

Som selv har slitt med et ribbein, men som klarte å gjennomføre samtlige 90 minutter mot Hellas.

Han er nå sterk i troen på at det også går mot Spania:

– Jeg kjente det etter kampen. Men nå er jeg klar igjen, sa han, som har tatt smertestillende tabletter for å klare å holde problemet i sjakk.

21 spillere klare

Lagerbäck sa videre at han nå har 21 spillere disponible til kampen:

– Når det gjelder Zlatan, så trente han for fullt i går, og vi forventer at han klarer å gjøre det samme i dag. Dermed er han disponibel, sa treneren, som ikke ville si noe om det er ensbetydende med at han starter.

– Med unntak av Niclas Alexandersson og Christer Wilhelmsson er dermed alle klare, forklarte han videre.

Spent Stoor

Og nettopp skaden til Alexandersson har skapt en ekstra spent RBK-spiller i den svenske troppen. Fredrik Stoor vet at sjansen for å få starte er stor, men at det også kan bli konkurranse med mannen som spilte venstrback mot Hellas, Mikael Nilsson.

– Han spilte så å si prikkfritt på venstresiden sist, men kan også bekle høyrebackrollen. Vi får se, sa Lagerbäck om det.

PS! Sverige møtte Spania også i kvalifiseringen til EM. Da vant svenskene overbevisende 2-0 på Råsunda, men tapte 3-0 i bortekampen.

Les også

  1. - Gjør som sist, Fredrik

  2. Derfor er de sjanseløse

  3. Stoors svenske suksesshistorie

  4. Stoor sjanse til spill

  5. Joda, det handler om Zlatan

Les mer om

  1. Fotball-EM