Fotball

- Timingen var perfekt

Borek Dockal er fast i Sparta Praha – og fast på landslaget.

LYKKELIG: Borek Dockal og samboeren Kamilla rett før de dro fra Trondheim i sommer.
  • Ole K. Sagbakken
    Ole K. Sagbakken

I sommer så ikke 24-åringen noen vei vekk fra RBK-benken. Nå er Dockal glad han måtte restarte karrieren der han egentlig ikke ønsket det – i hjemlandet.

— Det har gått veldig bra. Jeg spiller fast i Sparta Praha og har startet de tre siste landskampene. Høydepunktet var målet mot Bulgaria i VM-kvalifiseringen. Timingen ble helt perfekt, sier Dockal til Adresseavisen.

- Ikke mer snakk om våren

Han ville egentlig ikke tilbake til hjemlandet før han ble en aldrende spiller på vei til å legge skoene på hylla. Tanken var i stedet å herje så mye i RBK-trøya, at neste stopp ble i en av de største europeiske ligaene. I 2012 gikk også det meste etter planen, med debut på landslaget og godt over 20 mål for RBK. Så kom 2013, som startet med forsøket med å bli indreløper - før veien gikk ut av både landslag og RBKs startellever.

Les også

Sapara frir til Rosenborg

Da Adresseavisen snakket med en nedbrutt Dockal rett før han reiste hjem 23. august, var han svært usikker på fremtiden.

— Jeg vil ikke snakke så mye mer om det nå. Jeg har lagt det bak meg, og etter to år i Trondheim har jeg bestemt meg for å tenke på det positive jeg opplevde. Jeg trivdes godt, sier han om dette i dag.

- Topplagene bedre

I stedet vil midtbanespilleren snakke mer om nåtiden. Etter 16 serierunder har den tsjekkiske ligaen tatt vinterpause, med Sparta Praha på topp. Laget er foran blant annet Viktoria Plzen, som spiller i Mesterligaen.

Dockal har startet alle kampene så lenge han har vært skadefri, enten som ving eller framskutt midtbanemann i 4-2-3-1. Og har levert slik at han er i elleveren på et landslag som i likhet med Norge ikke kvalifiserte seg til VM. Han mener topplagene i Tsjekkia er bedre enn i eliteserien.

— Særlig om man ser på hva lagene gjør internasjonalt. Jablonec, som slo Strømsgodset ut av Europa i sommer, er nummer syv på tabellen. Samtidig er nok de svakeste lagene i den tsjekkiske ligaen svakere enn i Norge, sier Dockal, og mener samtidig at spillestilen i Sparta passer ham bedre enn 4-3-3-systemet til Perry.

Les også

RBK-treneren frykter Molde og Godset også neste år

— Der er det tre på midtbanen og kanter som skal ligge bredt, helt ute ved krittet. Her kan jeg vandre mer fritt. Vi spiller ofte mot etablert forsvar, ettersom vi leder serien. Det gjør også RBK, og jeg tror de blir lidende av spillestilen mot lag som ligger akkurat like lavt i banen som våre motstandere i Tsjekkia. Det er tøft å være kun tre på midtbanen når man møter lag med både fire og fem midtbanespillere, sier Dockal.

Har kjøpt leilighet

Selv har han nå ikke noe hastverk med å forlate Tsjekkia.

— Jeg har fortsatt en drøm om å spille i de største ligaene, men blir nok her i hvert fall sesongen ut. Jeg spiller fast, og er tilbake på landslaget, sier Dockal.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Tsjekkias herrelandslag fotball
  3. Rosenborg BK