Fotball

Trenersønnen skulle være med i flyet, men en tabbe reddet livet hans

– Jeg var på flyplassen, men hadde glemt passet.

FEM OVERLEVENDE: 76 av de 81 som var ombord i flyet er bekreftet omkommet. Årsaken til styrten er ikke klar. Med på flyet var blant annet det brasilianske fotballaget Chapecoense.
  • NTB

76 mennesker omkom da et fly med det brasilianske fotballaget Chapecoense om bord styrtet nær Medellin i Colombia. Flyet hadde 72 passasjerer og et mannskap på ni. Bare fem overlevde, ifølge colombiansk politi.

  • Les også: Fotballverdenen i sorg etter den tragiske flyulykken

En som skulle vært med i flyet var Matheus Saroli. Han er sønn av Chapecoense-treneren Caio Júnior, en av dem som er bekreftet omkommet.

Saroli gikk aldri om bord i flyet. Årsaken var at han hadde glemt passet. På Facebook forteller Saroli om tabben som trolig reddet livet hans:

«Mine venner… Jeg, min bror og min mamma har det greit. Vi må være sterke i denne vanskelige tiden, og vi ber dere vise hensyn. Jeg var på flyplassen i São Paulo i dag, men gikk aldri ombord i flyet ettersom jeg hadde glemt passet mitt. Vi er sterke og kommer til å kjempe oss igjennom dette. Takk for all støtte», skriver han.

Var skadet — ble hjemme

SØRGER: Chapecoense-tilhengere samlet seg tirsdag på Arena Conda-stadionet i Chapeco.

Den lille klubben har hatt en kjempesesong, så stor at den sammenlignes med det Leicester gjorde i England. Laget skulle spille sin største kamp noensinne – finale i Copa Sudamericana mot colombianske Atlético Nacional.

Copa Sudamericana er den nest gjeveste klubbturneringen i Sør-Amerika etter Copa Libertadores, og den kan sammenlignes med Europaligaen.

Totalt ni Chapecoense-spillere var ikke med på flyturen, av ulike årsaker. Alejandro Martinuccio, som tidligere har spilt for spanske Villarreal, var hjemme på grunn av skade.

– Mitt liv ble reddet fordi jeg var skadet. Men jeg føler bare sorg. Alt jeg kan be om er at våre bønner går til mine venner som var om bord i flyet, sier han til radiostasjonen La Red.

Ifølge borgermesteren i Medellin, Federico Gutierrez, styrtet flyet i dårlig vær i fjellområdet Cerro Gordo, omtrent 50 kilometer fra Medellin. Flyet var på vei fra Brasil og mellomlandet i Bolivia på sin rute mot Colombia. Det er foreløpig ikke klart hva som forårsaket styrten.

- Bør få troféet

Chapecoense-spillerne foran en fotballkamp 19. november.

Brasil har erklært en nasjonal sørgeperiode etter nyheten om flystyrten. President Michel Temer har sagt at landets myndigheter vil gjøre alt for å bistå etterlatte.

I en uttalelse ber Chapecoense høyere makter om å hjelpe dem gjennom tragedien.

– Måtte Gud være selskap for våre atleter, myndigheter, journalister og andre gjester som reiste med vår delegasjon, skriver de.

Flere store klubber og fotballpersonligheter har uttrykt kondolanse etter den tragiske hendelsen. Atlético Nacional mener nå at finalemotstander Chapecoense bør få Copa Sudamericana-troféet.

Det kontinentale fotballforbundet CONMEBOL meldte tidligere at kampen var utsatt på ubestemt tid, men senere sa en kilde i forbundet at det er usannsynlig at finalen noen gang vil bli spilt.