Fotball

Helland: – Jeg er fly forbannet på meg selv

Pål André Helland bedrev selvpisking etter de misbrukte sjansene mot Stabæk.

IKKE FORNØYD: Pål André Helland mener han og lagkameratene burde levert bedre mot Stabæk.
  • Christian Skare Stendal

ROSENBORG-STABÆK 0–0:

LERKENDAL: Uavgjortresultatet på Lerkendal var ikke nok for Rosenborg til å sikre gullet på egen hånd, og nå må spillere og supportere vente på resultatet i Vålerengas kamp mot Molde i Oslo før de eventuelt kan slippe jubelen løs.

Taper Molde poeng blir det likevel gullfest i Trondheim søndag, men med 0–0 mot Stabæk på Lerkendal ble det et aldri så lite antiklimaks for de med gullfestplaner.

– Vi spiller en dårlig fotballkamp selv om vi skaper tolv målsjanser. Det er for dårlig at vi ikke omsetter dem, og i tillegg henger vi ikke sammen som lag. Det er svakt, men samtidig bør vi vinne, sier Pål André Helland.

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE HER:

Les også

Her er Stabæks helt spesielle kapteinsbind mot Rosenborg

– Ser ikke ut som et lag

Han var en av Rosenborg-spillerne som kom seg til kvalifiserte scoringsmuligheter foran 20 000 tilskuere i RBKs egen storstue – uten å lykkes.

– Jeg er fly forbannet på meg selv for at jeg ikke klarer å sette noen av sjansene i mål, sier Helland.

Selv om Rosenborg skapte mest gjennom hele kampen synes han ikke RBK så ut som et lag mot Stabæk.

– I første omgang vil alle sammen springe og presse én og én, og så blir vi spilt vekk. Vi er ikke samlet når vi presser, og da blir vi slitne av det. Vi får rettet på det i andre omgang, og dette er en kamp vi bør vinne. Men prestasjonen er for dårlig, sier han.

På vei i garderoben etter kampen utbrøt Helland at det var flaut. Overfor pressen utdyper han:

– Det er flaut at vi ikke scorer på noen av sjansene, og at vi ikke spiller bedre i banespillet, sier han.

Les også

Sløste i sjansefesten – RBK klarte ikke å avgjøre selv

– Tungt og irriterende

Mot tampen av kampen hadde både Birger Meling og Jacob Rasmussen muligheten til å avgjøre for Rosenborg, men begge satte ballen i tverrliggeren.

– Det er tungt og fryktelig irriterende. Vi spiller egentlig en dårlig kamp, men skaper tolv sjanser, og det er et under at vi ikke scorer, sier Helland, som mente han burde ha straffe i duell med Jeppe Moe i den andre omgangen.

– Ja, det synes jeg. Men jeg synes kanskje Stabæk burde ha en straffe også, så det er ikke noe å dvele ved, sier Helland.

Han skal se avslutningen av Vålerenga-Molde sammen med lagkompisene, og om Molde avgir poeng i Oslo blir det altså en liten fest.

– Ja. Vi må feire når vi vinner. Forhåpentligvis får vi litt hjelp av Ronny Deilas disipler. Men helst skulle vi gjort det selv.

Les mer om

  1. Pål André Helland
  2. Rosenborg BK
  3. Fotball