Buffon: – Kanskje jeg skaller ned noen, slik Zidane gjorde

Gianluigi Buffon spiller sin kamp nummer 1000 i karrieren fredag kveld.

Gianluigi Buffon under VM-kvalifiseringskampen mot Spania i oktober.

Du har kanskje sett han synge nasjonalsangen av full hals når Italia spiller landskamp. Han er en levende legende, både på landslaget og Juventus. Fredag spiller han sin 1000. kamp i karriereren når Italia tar imot Albania til VM-kvalifiseringskamp. Han setter i tillegg europeisk rekord for flest landskamper når han spiller sin 168. kamp for de asurblå. Dermed går han forbi Iker Casillas. Buffon var i det spøkefulle hjørnet da han snakket om kampen på torsdagens pressekonferanse.

– Hvordan ser jeg for meg min siste kamp? Kanskje jeg gir meg som Zidane, med å skalle ned noen, sa Buffon ifølge Sky Italia.

Zidane skallet ned Marco Materazzi under VM-finalen i 2006. En trist sorti på den nåværende Real Madrid-trenerens spillerkarriere.

39-åringen Buffon debuterte i Serie A for Parma helt tilbake i 1995. Da var han bare 17 år. Han fikk 220 kamper for klubben som ble erklært konkurs i 2015. Juventus gjorde han til tidenes dyreste keeper da de kjøpte han i 2001. I Torino-klubben har han foreløpig spilt 612 kamper.

– Vi må komme oss til VM i Russland i 2018 før jeg kan tenke på hvordan jeg vil avslutte karrieren. Det kan hende jeg spiller min siste kamp der. Jeg har fortsatt litt tid til å tenke på det, sa Buffon.

Les også

De italienske supporterne buet under nasjonalsangen. Nå hylles Buffon for reaksjonen

Holdt nullen i debuten mot verdensstjerner

Buffon spilte en svært viktig rolle da Italia ble verdensmestere i 2006.

Buffon har mildt sagt en imponerende CV. Han har vunnet Serie A syv ganger, den italienske cupen tre ganger, UEFA-cupen én gang og ikke minst kronen på verket: VM-gullet med Italia i 2006. Få spillere, om noen, har mer erfaring i dagens fotball. Ting var annerledes da han fikk debuten i 1995.

– Jeg ba ham kun konsentrere seg om kampen og sine oppgaver, sa Ermer Fulgoni, daværende keepertrener i Parma, om debuten til Buffon, ifølge NTB.

Han var ikke redd for å sende den 17-årige keeperen ut mot AC Milan som hadde en angrepsrekke bestående av George Weah, Zvonimir Boban og Roberto Baggio.

– Da de annonserte lagoppstillingen på stadion, sa jeg til folk rundt meg at de bare kunne ta det med ro og at vi ikke kom til å slippe inn et eneste mål i dag, sa Fulgoni.

Han fikk rett ettersom kampen endte 0-0, og Buffon startet dermed sin Serie A-karriere med å holde nullen.

Les også

«For en legende. For en mann!»

Skandaler og rekorder

Buffon holder rekorden i Serie A for flest minutter uten baklengs. Ingen keeper har stått lengre enn hans 973 minutter uten å måtte plukke ballen ut av nettmaskene.

I 2006 var han involvert i skandalen som rystet italiensk fotball da flere spillere, inkludert Buffon, ble anklaget for å spille på Serie A-kamper. Buffon lot seg frivillig avhøre av italienske myndigheter, men nektet for å ha plassert spill på kamper i Italia. Han ble senere frikjent, men ble likevel med Juventus ned i Serie B da laget ble deplassert etter skandalen.

16 år etter overgangen til Juventus slår Buffon fortsatt rekorder. I forrige serierunde satte han en ny da han hadde vært på banen i 39.806 minutter for Torino-klubben. Han gikk dermed forbi Giampiero Boniterti.

Til tross for sin alder virker 39-åringen fortsatt sulten, og det er lite som tyder på at han vil ta det rolig og gi seg med det første.

Italia vil være i trygge hender den dagen Buffon gir fra seg keeperplassen. Milan-keeper og navnebror Gianluigi Donnarumma (18) synes å ha alle kvalitetene til å ta opp arven.