Fjørtoft: - Bare tull å sparke Rodgers nå

Jan Åge Fjørtoft støtter Brendan Rodgers selv om han mislikte sterkt at Liverpool stilte svekket mot Real Madrid.

ULOGISK: Jan Åge Fjørtoft synes det er snodig å spare spillere i Champions League for å ha bedre sjanse til å sikre seg plass i neste sesongs Champions League.

Liverpool reiser til Bulgaria etter fire strake tap. Kritikken mot manager Rodgers har begynt å bli tydelig. Feiler laget borte mot Ludogorets i den gjeveste E-cupen onsdag, kan håpet om plass i utslagsrundene på nyåret bli knust.

— Jeg håper Brendan Rodgers overlever det også, men skulle det bli 0-1 mot Ludogorets, setter det virkelig fart i fotballens mekanismer. Så enkelt er det, men jeg håper Liverpool beholder han, sier Viasat-profilen til NTB.

— Det er bare tull å sparke Rodgers nå, fortsetter Fjørtoft.

Klopp kommer ikke

Han har stor respekt for måten nordiren har gjenreiste Liverpool på.

— Jeg håper ikke Liverpool også blir en klubb som sparker folk så fort det butter. Ikke glem at fjoråret var eksepsjonelt bra, sier den tidligere landslagsspissen.

— Jeg sier alltid at toppolitikere og trenere før eller siden alltid får sparken. Mange vil erstatte Rodgers med Dortmunds Jürgen Klopp, men det skjer ikke. Iallfall ikke nå. Og det er heller ikke bare å erstatte Rodgers og tro at alt er i orden igjen. Jeg mener Rodgers fortsatt er rett mann i Liverpool, sier Fjørtoft.

Magien er fortsatt der

- Men du reagerte sterkt da Liverpool stilte med svekket lag mot Real Madrid?

— Liverpool er i krise. Jeg var så glad da Liverpool endelig var tilbake i Champions League. Uansett hvor jeg reiser i verden er Liverpool Football Club og de verdiene den klubben står for, blant det ypperste av det ypperste. Jeg vokste opp da Liverpool bestandig var best og kjøpte best. De erstattet Keegan med Dalglish. Det er ikke rart at den magien fortsatt er der, sier den tidligere Middlesbrough-spissen.

Han mener Rodgers har gjenskapt mye av det Liverpool huskes for fra storhetstiden på 1970- og 80-tallet.

Vil se de beste

— Når du møter Real Madrid, altså spiller mot de beste i Europa og med den merkevaren Liverpool har, er det ikke klubben verdig å stille med B-laget. Det blir feil i min bok. Jeg vet mange er uenig med meg, men når du spiller i Champions League, vil jeg se de beste spillerne, mener Viasat-eksperten.

— Brendan Rodgers snakket om «hvor bra de nest beste gjorde det», men de tapte. Da kontrer jeg med «Hvor bra kunne de gjort det med de beste». For meg er det rart å spare spillere for å komme til neste års Champions League ved å prioritere Premier League, sier Fjørtoft, som omtaler Liverpools mirakelvending i finalen mot Milan i Istanbul i 2005 som «mitt største TV-øyeblikk».

(©NTB)