Fotball

Vil vinne for skadet lagkamerat: – Vi er alle i sjokk, og våre tanker er hos Marc

Dortmund-kaptein Marcel Schmelzer er klar på at det tyske laget går på banen onsdag kveld med skadde Marc Bartra i bakhodet.

Marc Bartra ble skadet i eksplosjonen og ble operert.

Bartra pådro seg skader da tre sprengladninger gikk av ved Dortmunds spillerbuss tirsdag kveld. Noen timer etter angrepet ble spanjolen operert for et brudd i håndleddet. I tillegg fikk han påvist flere fremmedlegemer i armen.

– Vi er alle i sjokk, og våre tanker er hos Marc. Vi håper at han kommer seg raskt på beina, sier kaptein Schmelzer til klubbens nettsider.

Forsvarsspiller Bartra ble truffet av glass-splinter da en rekke vinduer ble blåst ut i eksplosjonen i forkant av tirsdagens mesterligakvartfinale mot Monaco. Kampen ble utsatt og spilles onsdag kveld.

To personer og spillerbussen til Borussia Dortmund fikk skader da tre sprengladninger gikk av rett ved bussen på vei til kamp.

– Den rådende stemningen i troppen synes å være at "nå spiller vi denne kampen for Marc", sier Schmelzer.

Den spanske landslagsspilleren var til alt hell den eneste av Dortmund-spillerne som kom til skade.

Tysk politi vet fortsatt ikke hvem som sto bak angrepet mot spillerbussen.

Tre sprengladninger detonerte tirsdag klokka 19.15 da spillerbussen til Borussia Dortmund kjørte fra hotellet med spillerne mot stadion for å spille kvartfinale i mesterligaen. I tillegg til Bartra, ble også en politimann skadet.

Politimannen eskorterte og kjørte foran bussen. Han ble såret i eksplosjonene, og fikk både fysiske skader og sjokkskader og kan ikke jobbe inntil videre, opplyser politiet.

Les også

  1. Dortmund-presidenten: – En trist dag for tysk fotball

  2. Politiet om angrepet mot Dortmund-bussen: – Etterforsker det som et drapsforsøk

(©NTB)

Les mer om

  1. Champions League
  2. AS Monaco