- Gi «King Kenny» ny kontrakt umiddelbart

<p>Kevin Keegan vil ha fortgang på Anfield.</p>

Newcastle United manager Kevin Keegan--------------------Matt West / BPIBarclays Premier LeagueManchester United v Newcastle United17 August 2008Jed Leicester +447967091226Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com

Kevin Keegan har nesten like høy stjerne blant Liverpool-fansen som Kenny Dalglish, og den tidligere Newcastle— og Manchester City-manageren har fremdeles et stort hjerte for klubben i helrødt. I sin faste spalte hos ESPN.com skriver Keegan at Liverpool-ledelsen må se å få ut fingeren – for nå gjelder det å få signert «King Kenny» på lang sikt.

- Det må være en god grunn til at John Henry og Fenway Sports Group ikke har bundet Kenny Dalglish til en ny kontrakt i Liverpool, men jeg fatter ikke hva det kan være. Hvorfor skal det sås tvil blant supporterne, eller hos Kenny? Dette burde vært avgjort, og nå gjelder det å få i stand en avtale. For prøver Liverpool-ledelsen å erstatte Kenny nå så får de opprør og hanskes med, skriver Keegan.

Vondt av Hodgson

Den gamle storscoreren er full av respekt for Dalglish, og han har latt seg imponere stort over måten skotten han slynget Liverpool oppover tabellen siden Roy Hodgson forsvant i januar.

- Jeg tror ikke noen andre kunne hatt en slik effekt som Kenny har hatt på Liverpool. Da han kom var Liverpool på vei ut i intet. Fansen var i ferd med å gi opp, og det var nesten forståelig. Jeg synes synd på Roy Hodgson, men når man tar over en klubb som Liverpool må det være full fart fra dag én – og det var det ikke. Men man også forstå klubbkulturen, skriver Keegan.

Han tror det er den viktigste årsaken til at Dalglish har hatt så fantastiske resultater etter sitt trenercomeback – fordi han på mange måter er den moderne Mr. Liverpool.

Ut i Europa

— Ingen andre på planeten har mer innsikt når det gjelder å forstå Liverpool. Han har sett alle dimensjonene, fra alle vinkler, og med alle følelsene det innebærer. Det tar som regel tid å bli kjent med en klubb og en jobb, men Kenny kunne alt dette. Han kjente klubben, så fra første dag kunne han fokusere på laget, hevder Keegan.

Han hadde tro på at Dalglish skulle få skuta på rett kjøl, men at han skulle løfte laget så høyt at de i skrivende stund kjemper om europacupspill hadde aldri Keegan ventet.

- Når du tenker over den flyten de har fått, og det faktum at bare Manchester United har tatt flere poeng i samme periode, da er det ingen tvil om at han har overgått alle forventninger, sier Keegan bestemt.