Fotball

Norsk 21-åring får sannsynligvis sjansen i Bundesliga-playoff: – Kanskje den største kampen han noensinne vil oppleve

Mandag kveld spiller Union Berlin playoff til Bundesliga. Det blir etter all sannsynlighet med Julian Ryerson (21) på høyrebacken.

Julian Ryerson (21) starter etter all sannsynlighet på høyreback for Union Berlin i playoff-kampen mot VfB Stuttgart mandag kveld.
  • Henrik Gill

Torsdag spilte VfB Stuttgart og Union Berlin 2–2 på Mercedes-Benz Arena i den første av to playoff-kamper til Bundesliga. Ettersom man praktiserer bortemålsregelen i playoff til Bundesliga, skaffet Union et svært godt utgangspunkt før returkampen i Berlin mandag kveld.

Norske Julian Ryerson, som signerte for Union fra Viking i fjor sommer, var ikke med i kamptroppen i 2–2-kampen.

Men nå får den tidligere Viking-profilen, etter all sannsynlighet, sjansen fra start i returkampen. Høyreback og kaptein Christopher Trimmel må sone karantene, etter å ha pådratt seg sitt 10. gule kort for sesongen i den første playoff-kampen.

Les også

Opprykksdrama for tidligere Viking-spiller

– Alt tyder på at han starter

Ifølge den tyske lokalavisen Berliner Kurier, som følger Union tettest, er det nettopp Ryerson som får sjansen fra start på høyrebacken i kapteins Trimmels fravær. Det melder også den tyske storavisen Kicker.

Bundesliga-kommentator Eivind Bisgaard Sundet, er også skråsikker på at lyngdølen får sjansen fra start.

– Jeg har lest i tyske aviser og hørt at han kommer til å starte kampen på høyrebacken. Han erstattet Trimmel også tidligere i sesongen i en lignende situasjon, så alt tyder på at han kommer til å starte, sier Sundet.

Han skal kommentere kampen for Viasat mandag kveld.

Les også

Thorstvedt herjet på trening før skjebnekampen: – Sikker på at jeg får mer spilletid

FRA 1. DIVISJON TIL BUNDESLIGA-PLAYOFF: Tidligere Viking-spiller Julian Ryerson spiller mandag kveld om en plass i Bundesliga. Her avbildet under hjemmekampen i 1. divisjon mot jerv forrige sesong.

– Har fått tillit i viktige kamper

Ryerson har slitt med spilletid denne sesongen, på et Union-lag som endte på tredjeplass i 2. Bundesliga. Han har kun vært på banen i åtte ligakamper.

– Han har hatt en backup-rolle denne sesongen, der han har vært 15. mann i troppen. Han har hatt en helt middels første sesong i Tyskland. Men selv om han kanskje ikke har spilt like mange kamper som jeg hadde trodd på forhånd, har han likevel fått tillt fra start i viktige kamper denne sesongen, da noen i førsteelleveren har vært utilgjengelige. Han erstattet for eksempel Trimmel på høyrebacken mot St. Pauli tidligere i sesongen, og fikk også sjansen fra start mot Hamburg i mars, da på midtbanen, forklarer Sundet.

Les også

Bayern måtte vinne for å ta gull – da sto legendene frem i sin siste kamp

– Kanskje den største kampen Ryerson vil oppleve

I Tyskland spiller det laget som endte tredje sist på tabellen i Bundesliga mot det laget som endte på tredjeplass i 2. Bundesliga. Storklubben Stuttgart, som har spillere som blant annet Benjamin Pavard og Mario Gomez i troppen, var dermed store favoritter før playoff-kampene.

Men etter 2–2 i Stuttgart har favorittstempelet snudd, ifølge Sundet.

– Union har aldri vært i Bundesliga før, så dette er den største kampen i klubbens historie. Det vil være krise for Stuttgart å rykke ned, og det vil være helt enormt viktig for Union å rykke opp. Dette er kanskje den største kampen Ryerson noensinne vil oppleve, ettersom det står så mye på spill. Jeg tror Union vinner kampen, sier Sundet.

Les også

Stabæk ønsker å beholde VM-juvelene, men utelukker ikke salg om budene «renner inn»

– Tror du Ryerson blir med Union opp i Bundesliga, om de vinner mot Stuttgart?

– Ja, det tror jeg. Han har vist at han holder nivået i 2. Bundesliga. Han er en fotballklok spiller, så jeg tror han kan ta steget opp, svaret Bundesliga-kommentatoren.

Avspark mellom Union Berlin og Stuttgart er klokken 20.30.

Les mer om

  1. Julian Ryerson
  2. Bundesliga
  3. VfB Stuttgart