Fotball

Rapport: Opptil 41 koronarelaterte dødsfall etter «kampen som aldri skulle vært spilt»

En rapport fra det britiske helsevesenet anslår at opptil 41 koronarelaterte dødsfall kan knyttes til Champions League-kampen mellom Liverpool og Atlético Madrid.

Det var fulle tribuner da Liverpool og Atlético Madrid møttes til mesterligakamp på Anfield 11. mars. Jon Super, AP / NTB scanpix

 • NTB

Det melder avisen The Sunday Times, noe Dagbladet også har omtalt.

Kampen på Anfield ble spilt med 52.000 mennesker på tribunen. Minst 3000 av dem var supportere som fikk reise fra Spania til tross for at landet sto på terskelen til nedstengning grunnet koronautbruddet der.

Datamodeller viser at kampen resulterte i at opptil 41 koronasmittede personer døde mellom 25 og 35 dager senere. Oppgjøret ble spilt 11. mars.

 • LES MER: Øyvind Alsaker kommenterte «kampen som aldri skulle vært spilt.» Etterpå var han isolert i to uker fra familien.

Anfield var fullsatt da regjerende mester Liverpool røk ut av Champions League 11. mars. Phil Noble, Reuters / NTB scanpix

Liverpool-manager <Jürgen Klopp har tidligere uttalt at det var en «kriminell handling» å la kampen bli spilt. Byens ordfører Steve Rotheram har krevd granskning av kampen.

– Hvis folk har fått koronavirus som en direkte følge av en sportsbegivenhet som vi mener ikke burde ha funnet sted, er det skandaløst, sa Rotheram til BBC i slutten av april.

Madrids ordfører José Luis Martinez-Almeida mener det var galt å sette 3000 Atlético-fans på flyet til Liverpool. Spanias hovedstad er en av byene i Europa som har vært hardest rammet av pandemien.

(©NTB)

Les mer om

 1. Champions League
 2. Atlético Madrid
 3. Jürgen Klopp
 4. Liverpool FC

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Hevder Klopp var rasende over at Champions League-kamp ble spilt for fulle tribuner

 2. FOTBALL

  Liverpool langer ut mot egne fans – ordfører truer med portforbud

 3. FOTBALL

  Ordføreren i Liverpool: – Å restarte Premier League kan ende i en farse

 4. VERDEN

  Bønnemøter, afterski, karneval og fotballidenskap. Smittebombene som fikk Europa til å eksplodere.

 5. FOTBALL

  Ødegaard Champions League-klar om ligaen stanses

 6. FOTBALL

  Liverpools ordfører har skiftet mening