Nordmennenes klubb går til angrep på Champions League-avgjørelse

AZ Alkmaar ba om Uefa-bistand for å få direktebillett til høstens mesterliga. Klubben til Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø og Håkon Evjen fikk avslag.

Jonas Svensson er her i duell med Manchester United-spiller Andreas Pereira i en Europa League-kamp på Old Trafford i fjor høst.

Sesongen i den nederlandske æresdivisjonen i fotball ble i forrige måned avblåst og kansellert som følge av viruskrisen. Ingen ble kåret til seriemester, og heller ingen lag rykket ned.

Likevel besluttet Nederlands Fotballforbund at Ajax tildeles landets ene automatiske plass i mesterligaens gruppespill neste sesong. Det satte sinnene i kok i AZ Alkmaar.

Kun målforskjellen skilte nemlig Ajax og klubben til Svensson, Midtsjø og Evjen da sesongen ble stanset. Og fortsatt gjensto det ni serierunder å spille.

Fredrik Midtsjø og AZ Alkmaar vil ha Uefa-hjelp.

Må kvalifisere seg

I tråd med vedtaket fra det nederlandske forbundet vil AZ Alkmaar få sjansen til å sikre den attraktive Champions League-deltagelsen via kvalifiseringsrundene til turneringen, men ifølge Sky Sports sendte klubbledelsen nylig et brev til toppene i Det europeiske fotballforbundet med bønn om hjelp.

Håpet var å få vedtaket som gir Ajax automatisk plass i gruppespillet omgjort. I argumentasjonen fra AZ ble det blant annet påpekt at klubben slo Ajax både borte og hjemme i æresdivisjonen denne sesongen.

I så måte mente klubbledelsen at AZ burde rangeres foran, og det ble også hevdet at målforskjell ikke er noen objektiv måte å skille klubbene.

Protesten avvist

Tirsdag melder det tyske nyhetsbyrået DPA at Uefa sendte AZ-henvendelsen tilbake til det nederlandske forbundet, og at det har avvist protesten.

– Ingenting har endret seg for oss. Vi holder oss til rangeringen, og Ajax er på toppen, sier en talsmann.

Nederlandske myndigheter har lagt ned forbud mot store idrettsarrangementer fram til 1. september.

(©NTB)