Fotball

Ødegaard med målgivende i Real Sociedad-debuten

Martin Ødegaard behøvde ikke lang tid før han fikk vist frem ferdighetene sine i sin nye klubb.

Martin Ødegaard leverte en bra debut for Real Sociedad.
  • Pål Strande Gamlemoen
    Journalist

CD Lagun Onak – Real Sociedad 0–5

Lørdag spilte Martin Ødegaard sin første kamp for La Liga-klubben Real Sociedad, etter at han ble lånt ut fra Real Madrid tidligere i sommer.

Nordmannen brukte ikke lang tid på å markere seg i treningskampen mot Lagun Onak (spiller på fjerde øverste nivå i Spania).

Allerede før kvarteret var spilt tredde Ødegaard igjennom Aihen Muñoz. Sistnevnte var trygg alene med keeper og satte inn ledermålet.

Dermed kunne Ødegaard juble for målgivende pasning allerede i sin første kamp for klubben fra San Sebastián.

Les også

Sjakkeliten sliter med å takle Carlsens utrolige sesong: – Vi er litt i sjokk

Senere la Adnan Januzaj og svenske Alexander Isak på til 2- og 3–0. La Real-trener Imanol Alguacil byttet ut hele laget i pausen, noe som ikke er uvanlig i treningskamper. Dermed var Ødegaards debut over.

– Jeg kom hit fordi det er et ungt lag og det gir muligheter. Da jeg hørte om prosjektet tenkte jeg det var det beste for meg. Jeg hadde andre alternativer, men dette er den perfekte klubben for meg, sa Ødegaard da han ble presentert som Real Sociedad-spiller tidligere i juli.

Han skal i utgangspunktet spille for klubben ut 2019/2020-sesongen. Laget endte på niendeplass i La Liga forrige sesong. Den sesongen tilbrakte Ødegaard på utlån i nederlandske Vitesse.

Cristian Portugués og Willian José satte inn Real Sociedads fjerde og femte mål i annenomgangen.

Les mer om

  1. Martin Ødegaard
  2. Real Sociedad