Nautnes har signert for LSK Kvinner

– Jeg har vært i en prosess, sier landslagsspilleren.

BYTTER KLUBB: Emilie Nautnes forlater Arna-Bjørnar og reiser til LSK Kvinner.

Emilie Nautnes (20) har signert en toårskontrakt med LSK Kvinner. Det melder klubben på sine nettsider.

Kontrakten med Arna-Bjørnar går ut i slutten av måneden.

– Jeg har vært i en prosess nå hvor det har vært litt frem og tilbake om jeg skal bli værende i Norge eller reise ut. Jeg føler LSK er en riktig klubb for meg akkurat nå, sier Nautnes til BT.

Les også

Kvamme klar for engelsk klubb

Les også

Sandviken-kapteinen klar for AC Milan: – Har strukket oss langt for å få det til

– Mange interessenter

Nautnes blir værende i Bergen frem til kontrakten går ut, og kan dermed få med seg cupkampen hjemme mot Stabæk onsdag neste uke. Deretter blir det flytting østover.

Vingen sier det har vært interesse fra flere klubber.

– Det har vært ganske mange interessenter, både før og etter VM. Målet nå er å bli enda bedre på det jeg er god på, og å bli enda mer målfarlig, sier Nautnes.

– Vi har hatt en grei dialog hele veien. Når spillere ønsker seg videre og nye utfordringer, så må vi bare ønske dem lykke til og håpe at vi som klubb har bidratt til at de har kommet på et slikt nivå, sier sportssjef i Arna-Bjørnar Bent Raknes.

– Viktig spiller

Nautnes kom til Arna-Bjørnar fra Fortuna i 2015. Den offensive spilleren står oppført med nesten hundre kamper for rødtrøyene.

– Emilie har vært en viktig spiller. Hun er en ung spiller som ble tatt ut i VM-troppen, og er en seriøs spiller med store ambisjoner. Derfor passet hun inn i det Arna-Bjørnar står for, sier Raknes, og legger til:

– Klubben ønsker henne alt godt og lykke til. Så må vi være litt stolte over det klubben får til med å utvikle spillere.

LSKs toppscorer, Guro Reiten, gikk til Chelsea tidligere i sommer.

Jakter offensiv spiller

Kontrakten hennes med Arna-Bjørnar går ut 31. juli. Dermed sitter ikke Arna-Bjørnar igjen med noe etter overgangen.

– Slik er det i kvinnefotball. Det er ingen som blir rike på overganger enda. I Arna-Bjørnar utvikler vi unge talenter, og da må man regne med at noen av dem også reiser videre, sier Raknes.

Sportssjefen sier klubben er på jakt etter en offensiv spiller. Overgangsvinduet åpner i august.

MÅL: Emilie Nautnes står oppført med 28 mål for Arna-Bjørnar. Her fra 1–0-målet som sikret tre poeng borte mot Stabæk tidligere i år.

– Litt tidlig

Nautnes sin agent, Nils Christiansen, sier Nautnes har vært ettertraktet av klubber både i inn- og utland.

– Hun har vurdert det til at det kanskje er litt tidlig å reise til utlandet, og da sto det mellom klubber i Norge, sier Christiansen.