Solskjær: - Det handlet om stolhet

Cardiff så ut til å avslutte med stil, men to Chelsea-mål på tre minutter ødela serieavslutningen for Solskjær.

GOD DÆHLI: Mats Møller Dæhli var god mot Chelsea. Nordmannen spilte fra start for Solskjærs Cardiff.

Cardiff ledet lenge mot Chelsea, men på tre minutter i den andre omgangen snudde Mourhinos menn kampen og sendte Solskjær og Cardiff på bunnplasseringen i Premier League.

— Det er selvfølgelig vanskelig når vi spiller mot et så godt lag. Det var en god prestasjon. Guttene har innsats. Det handlet om stolthet og vise fansen at det er noe å tro på neste år, sa Solskjær til TV2.

Chelsea klatret ingen plasser i og med at både Liverpool og Manchester City vant sine kamper. Dermed endte klubben på en tredjeplass i årets sesong.

— Klubben her har så mange gode spillere som er vant til Championship. Vi merket etter hvert at de ikke var vant til nivået i Premier League.

Som manager gjennom årets sesong sitter Solskjær igjen masse inntrykk.

— Det har vært lærerikt. Mye hard jobbing og mye tenking og planlegging. Jeg har hatt det kjekt, selv om ingen liker å tape kamper og å rykke ned.

Scoret på sin første sjanse

Chelsea startet oppgjøret best og hadde noen enorme muligheter allerede de første ti minuttene. Både Torres og Oscar kunne ha gitt ledelsen til bortelaget.

Men Cardiff spilte seg mer inn i kampen med en frisk Mats Møller Dæhli på høyresiden.

- Han (Dæhli) er en god spiller, men vi er ikke interessert, bekreftet Mourinho etter kampen.

Solskjær håper at nordamannen blir å finne i Cardiff-trøyen også neste sesong.

- Mats har vært god og startet fem kamper. Man må ta det litt med ro. Husk at gutten så vidt begynt karrieren. Han er veldig spennende og kommer til å bli god. Jeg liker å jobbe med ham.

Etter 15 minutter kom det første skuddet på mål for vertene. Et skudd som hadde adresse i nettet bak Chelsea-keeper Schwarzer. Veteranen Bellamy klinket til fra distanse, og fikk hjelp fra Azpilicueta da ballen berørte Chelsea-backen. Schwarzer ble helt utspilt og Cardiff-fansen kunne juble for ledelse.— Vi har snakket og han skal tenke på fremtiden sin. Han trenger til å reflektere, sa Solskjær om målscoreren.

Store Chelsea-sjanser

Etter scoringen åpnet kampen seg litt opp. Bare få minutter etter scoringen var både hjemme- og bortelaget frempå. Bare en dårlig avslutning fra Salah gjorde at det ikke ble Chelsea-scoring, mens Gunnarsson var mannen som ikke tok vare på muligheten for hjemmelaget med en dårlig heading fra rundt ti meter.

I det 30 minutt fikk Oscar muligheten for gjestene, men helt alene Marshall skjøt brasilianeren ballen utenfor.

Chelsea fortsatte å produsere store sjanser. I det 38 minutt burde Hazard ha satt in utligningen da han headet utenfor fra kort hold.

To mål på tre minutter

Den andre omgangen ble ikke like sjanserik enn den første omgangen.

Men Chelsea skulle få sin utligning. I det 72 minutt var innbytter Schürrle frempå etter at blåtrøyene hadde bombadert Cardiff-målet. Tyskeren smelte til med en volley, som ga bortelaget en utligning.

Og da åpnet slusene seg.

For to minutter senere var Torres helt alene med Marshall. Han gjorde ingen feil og Chelsea i ledelsen.

- Ja, Torres er i planene mine for neste sesong. Han er en god spiller. Han er ikke typen til å score mål etter mål, men måten han bidrar til laget på den måten han jobber og beveger seg på, sa Mourinho etter kampen.

Cardiff lite å stille opp med

Med de to målene gikk luften fullstendig ut av Solskjærs Cardiff.

Resten av kampen hadde gjestene full kontroll på. I det 86 minutt var Hazard millimetre unna å styre et innlegg fra målscorer Schürrle i mål.

Cardiff endte dermed på sisteplass i årets sesong, mens Chelsea ble nummer tre.

— Vi har ikke hatt noen henvendelser, men vi regner med noen forandringer, sa Solskjær om spillerstallen mot neste sesong.

Disse rykker ned:

Norwich 33 poeng

Fulham 32 poeng

Cardiff 30 poeng

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk