Fotball

Disse 11 starter mot Molde

Både AaFK og Molde mangler spillere på grunn av skader og landslagsoppdrag i dagens generalprøve.

Mustafa Abdellaoue starter på topp for Aalesund. Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

  • Sveinung Nedregotten

Tradisjonen tro spiller AaFK mot Molde i generalprøven før eliteserien starter om en uke. Og som vanlig er det romsdalingene som er favoritter. AaFKs statistikk mot Molde blir verre for hver sesong som går, og resultatene i treningskampene taler heller ikke for at de oransje skal få en opptur i dagens oppgjør.

Les også

Derfor vil ikke Aalesund-treneren røpe laget mot Molde

Lie og Gyasi fra start

Det er forventet at AaFK-laget i generalprøven blir tilnærmet det samme som når eliteserien starter neste helg. Brødrene Lie ut til å ha vunnet kampen om keeper- og den ene midtstopperplassen, siden både Andreas og Oddbjørn starter i dag. Daniel Gretarsson, som har kjempet om en midtstopperplass, er flyttet fram på midtbanen i Fredrik Carlsens fravær.

På midtbanen befinner også Edwin Gyasi seg. Han får altså tillitt etter en turbulent oppkjøring. Det er ventet at Sondre Fet eller Aron Thrandarsson tar plass like bak spydspiss Mustafa Abdellaoue i angrepet.

Les også

Aalesunds assistenttrener: - Vi blir gode i år også

Molde favoritter

AaFK har kun bokført seirer mot Brattvåg og Hødd i oppkjøringen, mens Molde stort sett bare har vunnet sine kamper. Det som imidlertid taler mot Molde i dag, er at de mangler en del spillere på diverse landslagsoppdrag. Bjørn Bergmann Sigurdarsson (Island) Ottar Magnus Karlsson (Island), Isak Ssewankambo (Sverige), Joona Toivio (Finland) og Sander Svendsen (U21) er alle fraværende i dag.

AaFK har ikke slike problemer. Kun Vebjørn Hoff og Anders Waagan er på ulandslagsoppdrag. Valmir Berisha har vært syk og starter på benken. Fredrik Carlsen er heller ikke spilleklar, siden han ikke er i kamptroppen.

AaFK (4-4-2): Andreas Lie - Adam Arnarson, Kaj Ramsteijn, Oddbjørn Lie, Mikkel Kirkeskov – Edwin Gyasi, Bjørn Helge Riise, Daniel Gretarsson, Sondre Fet - Aron Thrandarson, Mostafa Abdellaoue.

Benken: Heigre, Hatlehol, Mäntylä, Solnørdal, Marlinho, Berisha, Andreassen

Molde (4-4-3): Andreas Linde – Christoffer Remmer, Stian Gregersen, Ruben Gabrielsen, Ole M Rindarøy – Etzaz Hussain, Fredrik Aursnes, Babacar Sarr – Petter Strand, Erik Hestad, Fredrik Brustad

Benken: Da Silva, Rotlid, Strande, Mordal, Dudich

Les mer om

  1. Aalesunds FK