Fotball

Sent – men iskaldt!

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=259615&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#259615">Sverige — Spania 1-2:</a></strong> I 91 minutter hadde han vært lite synlig. Likevel er det David Villas navn som synges i kveld.</p><p><strong>WEB-TV: <a href="/webtv/?id=90468&amp;autoplay=1&amp;category=Nyheter&amp;page=0">Semb om Sveriges videre EM-muligheter</a></strong></p>

David Villa of Spain celebrates scoring the winning goal with team-mate Pepe Reina Foto: Digitalsport

 • Ole Kristian Sagbakken

David Villa of Spain scores the winning goal Foto: Digitalsport

Sweden's Zlatan Ibrahimovic celebrates his goal with team mate Henrik Larsson (back) during their Group D Euro 2008 soccer match against Spain at the Tivoli Neu stadium in Innsbruck, June 14, 2008. REUTERS/Miro Kuzmanovic (AUSTRIA) MOBILE OUT. EDITORIAL USE ONLY Foto: MIRO KUZMANOVIC

INNSBRUCK: For det som riktignok ble en svensk forsvarskamp de siste 45, men som så ut til å ebbe ut i poengdeling, endte i stedet i bøyde svenske hoder, kaos i Spania-svingen. Og en David Villa som igjen viste at han fort kan bli årets EM-konge.

Et langt oppspill et par minutter på overtid gikk over alt og alle i det svenske forsvaret. Villa timet perfekt, snek seg inn mellom Petter Hansson og Olaf Mellberg, og alene med Andreas Isaksson var han iskald.

Dermed seks poeng til Spania, fire mål på Villa så langt – og et svensk lag som antakelig nå må slå Russland i neste uke, for å holde liv i kvartfinaledrømmen.

Nesten for Sverige

Men det så lenge bra ut for svenskene. For hele laget, og også Fredrik Stoor.

34 minutter spilt: Stoor får ballen etter et offensivt løp på høyresiden, og slår inn. Presist i beina på Zlatan Ibrahimovic, som elegant vender bort Sergio Ramos. Iker Casillas er nær ballen, men ikke nok, og den triller over streken. 1-1. – Jeg håper Stoor får spilletid, sa Zlatan før mesterskapet. Og begrunnet: – Jeg har stor sans for ham. Jeg har ikke sett ham så mye, men han har en internasjonal spillestil og er veldig offensiv hele tiden. Stoor er ikke som en typisk svensk back.

Vokste inn i det

Og fikk det som han ville, for lørdag fikk da også Stoor sjansen. Og etter en start hvor han ikke rakk opp i situasjonen da David Silva la inn til Fernando Torres´ 0-1-scoring, vokste RBK-backen inn i det.

Stoor leste spillet, brøt, og kom med offensivt. Tre minutter før utlikningen la han også presist inn, men da rakk ikke Henke Larsson opp. Så var legget myntet på Zlatan. Da smalt det.

Og 1-1-målet var heller ikke ufortjent etter 1. omgang. Etter at Sverige var nære ved å sjokkåpne i minutt én, hvor Zlatan var et slurvete nedtak fra å være helt fri, scoret spanjolene etter kvarteret. "El Nino" Torres snek seg inn foran Petter Hansson, og volley-skjøt Spania i føringen.

Så ble spanjolene feige, samtidig som Sverige torde å stå høyere. Og sakte, men sikkert få et grep om det. Først rett etter 0-1, da Henke Larsson elegant stakk Johan Elmander gjennom – som skjøt utenfor fra skrått hold. Seks minutter senere var Zlatan regissør, Henke avslutter. Men forsøket på lobb ble for høyt.

Etter 34 minutter, derimot, lyktes det.

Og spanjolene, som sannsynligvis ble bortdømt da David Silva ikke fikk straffe etter å ha blitt dyttet i ryggen rett før pause, gikk småbetuttede inn i garderoben.

Et annet lag etter pause

Men kom ut som et ganske annet lag. For der Sverige ble defensive, og også måtte bytte ut en kneskadd Zlatan, begynte de røde å spille ball.

I det 63. minutt ble det også virkelig hett rundt ørene til Andreas Isaksson. Keeperen måtte gi retur på et skudd, og som skutt ut av en kanon dukket David Villa opp. Men Isaksson, han fikk en hånd på den avslutningen, også. Samtidig lå ballen fortsatt fri. Det endte i at Villa slo ut til Torres, som sto for blankt mål. Men på mystisk vis snek Daniel Andersson seg i mellom, og blokkerte skuddet.

Mot slutten var det spill mot et mål, og svenskene opptrådte tidvis panikkartet. Men da laget til slutt begynte å få noe kontroll over det igjen, våknet Villa.

 1. Les også

  Rosenberg: - Skulle hatt frispark før 1-2

 2. Les også

  Lagerbäck: &ndash; Bittert å tape på dommerfeil

 3. Les også

  Zlatan: - Kjente smerter etter 5-10 minutter

Les mer om

 1. Fotball-EM

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  - Gjør som sist, Fredrik

 2. FOTBALL

  Rosenberg: - Skulle hatt frispark før 1-2

 3. FOTBALL

  Uten Zlatan er Sverige som Norge

 4. FOTBALL

  Utspilt og utslått

 5. FOTBALL

  &ndash; Det er ikke noe nytt med Spania

 6. FOTBALL

  Zlatan starter