Fotball

Fra babylykke til viktig kvalik-kamp: - Det kan bety enormt mye for karrieren

Jonas Grønner er kaptein for Norge i avgjørende kamp, seks dager etter at han ble far for første gang.

KAPTEINEN UTE: Jonas Grønner er tilbake for Norge.
  • Øystein Vik

— Det ble veldig, veldig kult. Det gikk ikke an å forestille seg hvordan det skulle bli på forhånd (å bli far), men det var veldig stort, sier Jonas Grønner, nybakt pappa til vesle Ulrik.

Brann-spilleren er nå på samling med Norges U21-landslag, klar for den avgjørende play off-kampen mot Serbia U21 på Marienlyst tirsdag. Den første kampen, som Norge tapte 2–0 i Beograd fredag, gikk Grønner glipp av.

Les også

Dæhli var Norges beste mot Tsjekkia. Nå flyttes han til U21-landslaget

Turen til Serbia måtte han holde seg hjemme fra. Samboeren var gravid med sønnen de ventet, og Grønner ønsket selvsagt ikke å dra. Onsdag i forrige uke kom Ulrik til verden, to dager før kampen.

— Jeg så kampen direkte på mobilen med Ulrik på armen, sier Grønner.

Selve fødselen gikk bra både for mor og barn.

FØLER SEG SPREK: Jonas Grønner er klar for å lede Norge i viktig kamp for U21-landslaget etter å ha vært med på fødsel. - Jeg var usikker på formen etter lite søvn og lite trening, men kroppen bobler av overskudd, sier Grønner.

— Samboeren min gjorde en fantastisk jobb. Det gikk ganske fort da det først skjedde. Jeg vet ikke hvem som gråt mest av meg og ungen, forteller Grønner.

Lang fartstid

Midtstopperen har hatt sitt livs kanskje mest begivenhetsrike uke med Brann-sølv, fødsel og nå avgjørende EM-kvalifiseringskamp mot Serbia. Dersom Norge klarer å snu 0–2 mot serberne på Marienlyst venter U21-EM i Polen neste sommer.

Les også

Brann har kun betalt halve stjernelønnen selv

— Vi har utrolig lyst til å gå til EM. Vi vet hvor mye et slikt sluttspill kan bety for karrieren fremover. Mange kommer seg ut og får en stor karriere, sier Grønner.

— I tillegg har jeg utrolig lyst til å komme til dette sluttspillet sammen med dette laget. Jeg ønsker ikke at dette skal være siste kamp med denne gjengen.

22 år gamle Grønner er nå for gammel for U21-landslaget, og når kvalifiseringen er unnagjort, er det slutt på aldersbestemt fotball for ham og flere andre spillere Grønner har spilt sammen med siden G16-landslaget. Til våren er det nye spillere som skal representere Norge på U21-nivå, og bare dersom det blir EM-tur, får Grønner en siste tur med Norge U21. — Det har vært to og et halvt år med U21-landslaget med fem samlinger i året på ti dager hver gang. Mange synes det er dumt å ikke ha fri i landslagspausene, men jeg synes det har vært dritkult å få være med, sier Grønner.

- Vi kommer til å vinne

Som forberedelse på returmøtet med Serbia har Grønner sett om igjen den første kampen, og U21-landslaget har også varmet opp med scener fra 2012 da Norge slo Frankrike og gikk til U21-EM i Israel året etter.

Det laget besto blant annet av meritterte spillere som Ørjan Nyland, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Jo Inge Berget, Marcus Pedersen og Håvard Nielsen.

— Vi kommer nok til å vinne, men spørsmålet er om vi vinner nok, spår Grønner.

Les også

  1. Demidov årets beste på børsen: - Brann må erstatte meg med en sjef

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. SK Brann