Fotball

Deila kan gjøre det bare to managere har klart før ham

I går løftet han sitt første trofé som Celtic-sjef. Men Ronny Deila (39) har allerede begynt å tenke på nye triumfer.

TROFÉ-DEILA: Celtic-manager Ronny Deila jubler med ligacuppokalen i hånden, etter seieren mot Dundee United på Hampden Park i går. Foto: Digitalsport

 • Fredrik Saltbones
  Fredrik Saltbones

– Det er drømmen.

Ronny Deila snakker om «the Treble» – som betyr seier i ligacupen, den skotske cupen og ligaen. Normalt toner fotballmanagere ned praten om slike drømmer. Men ikke Ronny Deila. I går sikret han Celtic-karrierens første mulige trofé.

– Det er en fantastisk følelse. Man får appetitt og lyst på mer. Vi har snakket om det mange ganger, og det er en drøm. Det er vanskelig å få det til, men det er mulig og drømmen er fortsatt i live , sier nordmannen, ifølge Daily Record.

I et historisk perspektiv vil det være ganske oppsiktsvekkende hvis Ronny Deila klarer å oppfylle drømmen. Selv om Celtic-supporterne er seiersvante, har ikke klubben vunnet «the Treble» mer enn tre ganger. Først i 1967 og 1969 med Jock Stein som sjef, før Martin O’Neill gjentok bragden i sin første Celtic-sesong i 2001.

GRØNN JUBEL: Ronny Deila poserer ved ligacuptrofeet sammen med blant andre Stefan Johansen (t.v) og kaptein Scott Brown (t.h). Foto: Digitalsport

– Har som regel snublet– Selv om Celtic alltid har vært en storklubb og alltid vært store favoritter – bortsett fra kampene mot Rangers da de var gode – så har det likevel vært vanskelig å få det til. Man har som regel snublet, sier Harald Harsson, leder i Celtics norske supporterklubben.

Deilas menn befinner seg nå på toppen av skotsk fotball. Glasgow-laget leder serien med tre poeng og én kamp mindre spilt enn serietoer Aberdeen, og i den skotske cupen skal de spille omkamp mot Dundee United – laget de beseiret i ligacupen – i kvartfinalen. Går de videre fra kvartfinalen, møter de seritreer Inverness i semien, før enten Hibernian eller Falkirk fra nivå to venter i finalen.

Les også

Stefan Johansen mener Deila avliver myter om norsk fotball

– Mulighetene til å vinne «the Treble» er gode, mener Harald Harsson.

– Alt ligger til rette, men det er ikke rom for feilgrep, så de må holde fokuset oppe. Men det er klart, når de først har kommet så langt i den skotske cupen, bør de jo klare det. Og seriegullet skal det mye til for at de skal rote bort, sier supporterleder Harsson.

– Hva vil det bety for Deila hvis han klarer «the Treble»?

– Å si at han vil være evig helt i Celtic, er vel å ta i, men det vil være en meget sterk prestasjon, og det kan være begynnelsen på noe stort, sier supporterlederen.

– Færre og færre kritiske til Deila

RONNY ROAR: Celtic-sjefen slapp løs jubelbrølet da ligacuptittelen var sikret. Foto: Digitalsport

Trenerkarrieren i Skottland startet turbulent. Celtic gikk på to smeller i kvalifiseringen til Champions League – mot Legia Warszawa, som senere ble kastet ut, og mot Maribor da Deilas menn fikk en ny sjanse. Heller ikke i serien gikk det særlig bra, og nordmannen måtte tåle kritikk fra alle bauer og kanter.Inter ble riktignok for sterke i Europa League, og Celtic røk ut 1/16-delsfinalen, men to gode kamper sørget for at Deila og Celtic gikk ut med flagget hevet.

Kampen etter vant laget 4-0 mot ligautfordrer Aberdeen, og plutselig var vinden snudd for Deila. Glasgow-laget leder serien nå, og i går sikret de Ronny Deilas første skotske trofé da Dundee United ble slått 2-0 i ligacupfinalen.

– Mange var skeptiske i starten. En ung manager som ikke hadde noe internasjonal erfaring, fra en nasjon som aldri har prestert noe som helst. Men nå er det færre og færre som er kritiske blant supporterne, sier Harald Harsson, leder i Celtics norske supporterklubben.

 1. Les også

  Deila vant sitt første trofé med Celtic: - En fantastisk følelse

 2. Les også

  Ronny Deila vil lokke Steven Gerrard til Celtic

 3. Les også

  Deila: - Det er kanskje det verste jeg har opplevd

 4. Les også

  Skotsk avis med skandaleoppslag om Deilas kaptein

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Celtic FC
 3. Ronny Deila

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Deila: - Det er kanskje det verste jeg har opplevd

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Rasende Deila: - Idiotisk. Vi må få sånt ut av fotballen

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Skotsk avis med skandaleoppslag om Deilas kaptein

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Supporterleder tror Deila får sparken: - Skjønner ikke hva han holder på med

 5. FOTBALL
  Publisert:

  - Ingen har jobbet hardere enn Deila. 24 timer i døgnet, natt og dag.

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Deila om den tøffe tiden: Lå våken om nettene