Fotball

Stabæk snudde til sesongens andre seier

Stabæk snudde 0–1 til 2–1 mot Odd. Tonny Brochmann (28) ble den store helten da han scoret på straffespark med bare minutter igjen.

Stabæks Tonny Brochmann gjorde 2–1 på straffe mot Odd mandag.
  • NTB

Stabæk – Odd: 2–1 (0–0)

Brochmann ble selv felt av Vegard Bergan, og han var nådeløs fra krittmerket.

Da var det gått bare 15 minutter siden Stabæk hadde utlignet. Ohi Omoijuanfo (24) bommet på sine to første muligheter, men på den tredje ble det blink. 20 minutter gjensto da 24-åringen gjorde sitt femte for sesongen etter en flott pasning fra Ronald Hernandez.

Stabæks toppscorer viste hvor viktig han er for hjemmelaget. Han kunne ha gjort 1–0 allerede 20 minutter ut i 1. omgang også. Omoijuanfo ble frispilt av Franck Boli, men skuddet gikk i stolpen fra kloss hold.

Omoijuanfo hadde også en mulighet like etter, og denne gangen var det Odds keeper Sondre Rossbach som ordnet opp.

Først ute

Odd burde samtidig tatt ledelsen i kampen, men Stabæks keeper Mandé Sayoba bidro med en knallsterk reaksjonsredning på en avslutning fra Vegard Bergan fra kort hold etter rundt ti minutters spill. Der burde det ha stått 1–0 til Odd.

Bergan forårsaket straffesparket senere i kampen, og for midtstopperen ble det derfor ingen heldig dag på Nadderud.

Stabæk utlignet Odds banefordel etter hvert, og de kom seg til flere sjanser, inkludert det nevnte stolpeskuddet til Omoijuanfo.

Uansett var det Odd som scoret det første målet syv minutter ut i 2. omgang.

Åtte år etter at Torgeir Børven (26) scoret sitt første eliteseriemål på Nadderud gjorde han det igjen da Odd tok ledelsen.

Målet til Børven var av det enkle slaget. Han mottok en pasning fra Elbasan Rashani og satte inn scoringen fra mindre en fem meters hold.

Odd kunne ha scoret tidligere i samme angrep da Jone Samuelsen satte opp Birk Risa, men Risas avslutning var håpløst dårlig. Til alt hell havnet den i føttene på Rashani, og da ordnet det seg likevel. Odd er i dytten etter en god periode den siste tiden.

Ti poeng på elleve kamper

Odd har et godt tak på bæringene på bortebane og har vunnet seks av de ni siste oppgjørene. De kunne ha vunnet denne gangen også, men det holdt ikke helt inn. Odd har åpnet sesongen midt på treet og har 16 poeng på elleve kamper. Fire av lagets fem seire er kommet hjemme i Skien.

Stabæk har hatt en svak start på sesongen med ti poeng etter elleve kamper. Ett av lyspunktene til klubben er unggutten Hugo Vetlesen, som skal være et yndet investeringsobjekt for flere internasjonale klubber. Vetlesen var blant de beste for Stabæk mot Odd også, og han var motoren bak det meste Stabæk bidro med offensivt.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde8512158716
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Odd
  2. Stabæk Fotball
  3. Eliteserien