- Du vet at om du bare får sjansen, så går ballen i mål.

Superspissen Geir André Herrem og Åsane sørget for festfotball mot Fredrikstad.

SUPERSPISS: Geir André Herrem scoret to mål da Åsane knuste Fredrikstad 3–0

Etter bortetapet mot Sandefjord i forrige serierunde, uttalte Åsane-trener Kjetil Knutsen at det viktigste nå var å komme tilbake på vinnersporet. Det klarte de med glans, og Åsane feide rett og slett Fredrikstad av banen og vant 3–0. — Forrige kamp kom vi ikke opp hvor spillerne er på sitt høyeste og beste nivå. Det synes jeg vi gjør på en helt annen måte i dag. I dag var det solid over hele linjen. Vi var tette, balanserte, gode i duellspill og slapp Fredrikstad lite til. I dag føler jeg at vi responderer på planen, forteller Kjetil Knutsen.

LES OGSÅ:

Les også

Åsane har begynt enda bedre enn i fjor

Les også

Åsane startet eksamensperioden med seier

Superspissen Herrem

Kampens store stjerne var Geir André Herrem som hadde to fulltreffere. Spissen står nå med åtte mål etter ni spilte kamper, og er en av OBOS-ligaens toppscorere.

— Det er jeg veldig fornøyd med. Du føler du bare trenger å få sjansen så scorer du mål, og i dag fikk jeg to sjanser og scoret to mål. Det er en kjempegod følelse som spiss at du vet at om du bare får sjansen så går ballen i mål. Det er utrolig deilig, forteller spissen som i likhet med de andre Åsane-spillerne var i gledesrus etter kampen.

For Åsane var klart best i hele kampen, og Fredrikstad kom omtrent ikke til en eneste sjanse. Bortelaget hadde kun ett eneste skudd på mål i hele kampen. Åsane gikk hardt ut helt fra start, og etter 35 minutter gikk hjemmelaget i ledelsen etter en heading av Geir André Herrem. Dette til stor glede for de 833 tilskuerne, som for øvrig er årets beste oppmøte på Myrdal gress.

Etter 1–0-scoringen fortsatte Åsane å presse, og publikum var vitne til et lag med stor selvtillit. Like før pause prøvde Fredrik Pallesen Knudsen seg på et frekt brassespark, som dessverre ble stoppet av Fredrikstads keeper, Per Morten Kristiansen.

- Vi er vanskelige å slå

Etter pause fortsatte presset fra hjemmelaget, og bortsett fra noen småsjanser til Fredrikstad på tampen av kampen, var det stort sett kun et lag på banen. Etter 53 minutter satt Herrem inn sitt andre mål for dagen etter et innlegg fra Senai Hagos.

Men festen skulle ikke stoppe der, for etter halvspilt annenomgang fikk Åsane straffe etter at Kristoffer Nesse Stephensen blir felt av Fredrikstads Adam Straith. Martin Ueland var iskald fra straffemerket og sendte ballen kontrollert i venstre hjørne. Kampen endte 3-0, og Fredrikstad ligger nederst på tabellen med kun fem poeng etter de ni første serierundene. Åsane derimot beholder 4.-plassen med 17 poeng, bare to poeng opp til Kristiansund som de møter i neste runde.

— Vi har tro på det vi holder på med. Vi viser mental styrke at vi reiser oss etter de kampene vi har tapt, så det ser bra ut om det fortsetter sånn. Vi vet at vi kan gjøre det bra, og nå skal vi til Kristiansund neste helg og vet at vi kan gjøre det bra mot de lagene også. Alt kan skje, forteller Herrem.

Trener Kjetil Knutsen er godt fornøyd med det laget har prestert til nå.

— Nå har vi spilt 19 kamper om du tar med de ti siste på høstsesongen i fjor og vi har kun tapt to fotballkamper. Det var først i høst jeg følte at vi har tatt nivået i OBOS, og egentlig har vi fortsatt den stabiliteten nå i vårsesongen. Vi er vanskelige å slå, konkluderer treneren.