Fotball

Slik skal Hødd sikre plassen under Steinar Lein

Strammere defensiv struktur, bedre kontringer og et mer variert spill skal skaffe Hødd poengene som trengs for å overleve.

Etter et skuffende 3-0-tap borte mot Mjøndalen torsdag kveld, får Hødd en ny sjanse til å reise seg igjen på hjemmebane mot Ranheim i dag.
  • Kristian Stenerud

Etter en god prestasjon og seier 3–0 mot Åsane, ble det en tøff nedtur og tap med samme sifrene på bortebane mot Mjøndalen torsdag. Dermed ligger Hødd fortsatt på nedrykksplass før morgendagens kamp hjemme mot Ranheim.

– Jeg synes vi var veldig gode mot Åsane der vi fulgte kampplanen godt. Den kampen viste at det bor veldig mye i laget, men det klarte vi ikke å gjenskape mot Mjøndalen , sier Steinar Lein til Sunnmørsposten.

Les også

Kan Hødd vinne i høljeregnet i Mjøndalen?

Ikke langt opp

Men Hødd har kun to poeng opp til Fredrikstad på sikker plass. Lein er klar på hvilke grep som er gjort for at plassen skal sikres i 1. divisjon.

– Vi skal ha en bedre defensiv struktur. Vi ønsker å variere spillet litt mer, men samtidig ta med en del av det Hans-Erik (Eriksen) innførte i laget. Det er også viktig med et bedre kontringsspill, sier Hødd-treneren som også trekker fram klarere offensive retningslinjer.

– Alvorlig

– Vi skal fortsette å være et lag som løper og duellerer mye, men vi klarte ikke å følge kampplanen like godt mot Mjøndalen sist.

– Forstår alle at det kun handler om å berge plassen nå?– Hvis ikke spillerne skjønner det nå, så har vi et alvorlig problem. Det er vanskelig å skulle vinne flere kamper på rad i denne divisjonen, for det er så jevnt at vi kan både slå og tape mot alle lagene. Det handler om å klare å vippe kampene i vår favør i større grad enn vi har klart til nå , sier han.

Gode på dødballer

Da Hødd møtte Ranheim tidligere i år endte det med tap 2-1 etter at Didrik Sereba scoret Hødds mål. Hjemmekampen mot Ranheim endte 1-1 i fjor.

– Jeg har ikke fått sett så mye på dem enda, men det er et godt og tøft lag som er gode på dødballer, sier Lein.I forhold til forrige kamp er Torbjørn Kallevåg tilbake etter karantene.– Joachim (Magnussen) var hjemme sist med en stiv hamstring, i tillegg var Sondre Beite sjuk. Vi har også noen smågreier etter kampen sist, sier treneren.

Les også

  1. Bortemarerittet held fram for Hødd

  2. Warholm skal angripe OL-kravet under friidretts-EM

  3. Lein vrir blikket mot Ranheim-kampen

Les mer om

  1. Fotball 1. div