Fotball

Zlatan og Lagerbäck sinte på pressen

<p>Zlatan Ibrahimovic og landslagssjef Lars Lagerbäck gikk søndag hardt ut mot svensk presses dekning av landslagets EM-oppkjøring.</p>

FotballLandskampSverige trening28.05.2008Foto: Bildbyrån/DigitalsportNORWAY ONLYZlatan Ibrahimovic och Lars Lagerbäck pratar

 • 100% Sport

Sweden's players Zlatan Ibrahimovic listens to journalists during a press conference in Lugano, southern Switzerland June 6 2008. (EURO 2008 preview) REUTERS/Fiorenzo Maffi (SWITZERLAND) FIORENZO MAFFI

Fredag ble Zlatan-uttalelser på pressekonferansen utlagt som skjult kritikk av lagkaptein Fredrik Ljungberg, og lørdag meldte svenske medier om at Lagerbäck hadde samlet spillerne til krisemøte og gitt dem munnkurv.

Det var ros av Rosenborg-back Fredrik Stoor og Birmingham-spiller Sebastian Larsson fra Zlatans munn som startet bråket.

– Jeg håper de får spille i EM, sa Inter-stjernen.

Det resulterte i skriverier om at han ville ha Ljungberg ut av laget, at han blandet seg i hvem som skal spille, og det ble rapportert at andre spillere var opprørt på grunn av Zlatans uttalelser.

– Jeg kjenner Zlatan betydelig bedre enn dere, og jeg oppfattet det som han bare «pushet» to unge spillere som han synes har gjort framskritt, og som han håper skal få spilletid. Slik jeg har fått det rapportert hjemmefra legges det ord i hans munn, og tolkninger det ikke er grunnlag for, sa Lagerbäck søndag.

– Er det noe som kan påvirke spillerne våre, så er det slike ting. Da mener jeg ikke Zlatan, for han er vant til å bli feilsitert. Men vi ønsker å markere hva vi synes om det, fortsatte han.

Alltid misforstått

Zlatan var også til stede på pressekonferansen.

– Jeg har følt meg misforstått av svenske medier hele karrieren, og bare av svenske medier. Nå er jeg vant til det, og det er intet å gjøre med det, sa han.

Det er ikke første gang forholdet mellom Sveriges tropp og mediene er kjølig i et stort mesterskap. Slik var det også i VM for to år siden, da det startet med enkelte avisers kampanje for å få Kim Källström inn i laget på bekostning av Anders Svensson.

– Flertallet av spillerne ble veldig negativt innstilt til mediene, det var vanskelig å få dem til å stille på pressekonferanser. Får du misnøye inn i gruppen, uansett hvor den kommer fra, så påvirker det, sa Lagerbäck nylig.

Med sitt utfall søndag søkte han å sette punktum for debatten om Zlatans uttalelser.

– Jeg kommer ikke til å kommentere dette ytterligere. Nå skal vi konsentrere oss om å spille fotball, sa han.

(©NTB)

Les mer om

 1. Fotball-EM

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  &ndash; Kan lure på om stemningen er for bra

 2. FOTBALL

  &ndash; Vil ikke hvile spillere

 3. FOTBALL

  Zlatan starter

 4. FOTBALL

  Zlatan reiste hjem

 5. FOTBALL

  Svensk bråk igjen

 6. FOTBALL

  Het, hetere, Zlatan!